
Sprø puffede poteter
Lær hvordan du lager crusty puffed potatoes – en enkel og smakfull rett med sprø utseende og luftig innside. Perfekt som forrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 små røde poteter
- 2. 1 teskje olivenolje
- 3. 1 teskje grovt salt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 475°F. Skyll potetene og tørk dem godt med papirhåndklær. Gni potetene inn med olje. Del hver potet i to og strø salt på de skårne sidene. Legg potetene på en bakehylle og la dem stå i 10 minutter slik at saltet kan trekke ut noe av vannet fra potetene. Stek potetene på en bakehylle (ikke på et bakepapir) i midten av ovnen til de er gjennomkokte, ca. 20 minutter. Øk temperaturen til 500°F og stek potetene til de er puffete og gylne, ca. 5 minutter til.
- 22. Forvarm ovnen til 475°F.
- 33. Skyll potetene og tørk dem godt med papirhåndklær. Gni potetene inn med olje. Del hver potet i to og strø salt på de skårne sidene. Legg potetene på en bakehylle og la dem stå i 10 minutter slik at saltet kan trekke ut noe av vannet fra potetene. Stek potetene på en bakehylle (ikke på et bakepapir) i midten av ovnen til de er gjennomkokte, ca. 20 minutter. Øk temperaturen til 500°F og stek potetene til de er puffete og gylne, ca. 5 minutter til.