Marinert soppsalat

Marinert soppsalat

oppskrift på marinert soppsalat, en frisk og smakfull forrett som passer til alle anledninger. enkel å lage og perfekt for sommerens måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 teskje hele hvite pepperkorn
  • 1/4 teskje hele svarte pepperkorn
  • 1/4 teskje fennikelfrø
  • 1/4 teskje korianderfrø
  • 1 1/2 kopper vann
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3 (4 x 1/2 tommer) strimler med fersk sitrusskall (sitronzest)
  • 3 1/2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 3 små sjalottløk, skivet på tvers
  • 450 g ferske sopp, for eksempel kantarell, østerssopp og cremini, trimmet og delt i kvarte hvis store
  • 3/4 teskje salt
  • 1/8 teskje malt svart pepper
  • 3 spiseskjeer grovhakket fersk flatbladpersille
  • Spesialutstyr: osteklede; kjøkkenstrikk

Fremgangsmåte

  1. 1Pakk hele pepperkorn og frø inn i en liten firkant med osteklede og knyt det sammen til en knute med hyssing, deretter legg det i en kjele på 3 liter sammen med vann, olje, sitrusskall, 2 spiseskjeer sitronsaft og sjalottløk. La det småkoke over moderat varme, deretter reduser varmen til middels lav og la det småkoke, dekket, i 10 minutter. Tilsett sopp og kok opp, deretter reduser varmen og la det småkoke, dekket, av og til omrørt, til soppen er mør, omtrent 12 minutter. Overfør soppen til en bolle med en hullsleiv, og øk deretter varmen og kok opp kokevæsken til den er redusert til omtrent 3/4 kopp. Kast ostekledet og sitrusskallet, og rør inn salt og nykvernet pepper i buljongen. Sil gjennom en finmasket sikt over bollen med sopp. Avkjøl til romtemperatur og rør inn persille og resten av sitronsaften, 1 1/2 spiseskje.
  2. 2Pakk hele pepperkorn og frø inn i en liten firkant med osteklede og knyt det sammen til en knute med hyssing, deretter legg det i en kjele på 3 liter sammen med vann, olje, sitrusskall, 2 spiseskjeer sitronsaft og sjalottløk. La det småkoke over moderat varme, deretter reduser varmen til middels lav og la det småkoke, dekket, i 10 minutter. Tilsett sopp og kok opp, deretter reduser varmen og la det småkoke, dekket, av og til omrørt, til soppen er mør, omtrent 12 minutter. Overfør soppen til en bolle med en hullsleiv, og øk deretter varmen og kok opp kokevæsken til den er redusert til omtrent 3/4 kopp.
  3. 3Kast ostekledet og sitrusskallet, og rør inn salt og nykvernet pepper i buljongen. Sil gjennom en finmasket sikt over bollen med sopp. Avkjøl til romtemperatur og rør inn persille og resten av sitronsaften, 1 1/2 spiseskje.