Atole de Piña
Lær hvordan du lager den tradisjonelle meksikanske drikken atole de piña. Enkel oppskrift med friske ingredienser, perfekt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp masa harina (tortillamel)
- 2. 5 kopper vann
- 3. 1 1/2 kopper hakket fersk ananas
- 4. 2/3 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen mel og 2 kopper vann i en tykk kjele på 3 liter. Mos ananasen med sukker og de resterende 3 koppene vann i en blender til en jevn puré, og sil den gjennom en sikt ned i melblandingen. Rør blandingen med en tresleiv og la den småkoke, under omrøring hele tiden, i 15 minutter. Atole kan oppbevares i én dag, etter at den er avkjølt helt før den dekkes til og settes i kjøleskapet. Varm opp igjen før servering.