Atole de Piña

Atole de Piña

Lær hvordan du lager den tradisjonelle meksikanske drikken atole de piña. Enkel oppskrift med friske ingredienser, perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp masa harina (tortillamel)
  • 2. 5 kopper vann
  • 3. 1 1/2 kopper hakket fersk ananas
  • 4. 2/3 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen mel og 2 kopper vann i en tykk kjele på 3 liter. Mos ananasen med sukker og de resterende 3 koppene vann i en blender til en jevn puré, og sil den gjennom en sikt ned i melblandingen. Rør blandingen med en tresleiv og la den småkoke, under omrøring hele tiden, i 15 minutter. Atole kan oppbevares i én dag, etter at den er avkjølt helt før den dekkes til og settes i kjøleskapet. Varm opp igjen før servering.