Sorbet og iskremterrine med bjørnebærkompott
Lær hvordan du lager en deilig sorbet og iskremterrin med frisk bjørnebærkompote. En elegant dessert som passer til sommeren eller når du vil imponere gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pint bringebærsorbet
- 2. 1 pint sitronsorbet
- 3. 1 pint vaniljeis
- 4. 1 pint mangosorbet
- 5. 1 pint boysenbærsorbet
- 6. 1/2 kopp uten frø bjørnebærsyltetøy
- 7. 2 teskjeer revet sitronskall
- 8. 1 teskje fersk sitronsaft
- 9. 2 1/2-pint beholdere med ferske bjørnebær
- 10. 1 spiseskje tynne skiver av fersk mynte
Fremgangsmåte
- 11. For terrinen: En metallform på 9x5x2 3/4 tommer med to lag plastfolie, som strekker seg 3 tommer over sidene. Skje bringebær sorbet i en middels bolle og rør for å myke opp; la stå i romtemperatur til sorbeten er smørbar, rør av og til, i omtrent 10 minutter. Fordel sorbeten jevnt i bunnen av den forberedte loafpannen. Sett pannen i fryseren. Skje sitronsorbet i en annen middels bolle; rør og la stå i romtemperatur til den er smørbar, rør av og til, i omtrent 10 minutter. Skje sitronsorbet i store klatter oppå bringebær sorbet, og spre den deretter i et jevnt lag. Sett loafpannen tilbake i fryseren. Gjenta prosedyren med vaniljeis, deretter mangosorbet, og til slutt boysenbærsorbet. Brett plastfolie over terrinen; dekk med aluminiumsfolie. Frys terrinen over natten. (Terrinen kan lages 4 dager i forveien. Oppbevares frosset.)
- 22. Kled en metallform på 9x5x2 3/4 tommer med 2 lag plastfolie, som strekker seg 3 tommer over sidene. Skje bringebær sorbet i en middels bolle og rør for å myke opp; la stå i romtemperatur til sorbeten er smørbar, rør av og til, i omtrent 10 minutter. Fordel sorbeten jevnt i bunnen av den forberedte loafpannen. Sett pannen i fryseren. Skje sitronsorbet i en annen middels bolle; rør og la stå i romtemperatur til den er smørbar, rør av og til, i omtrent 10 minutter. Skje sitronsorbet i store klatter oppå bringebær sorbet, og spre den deretter i et jevnt lag. Sett loafpannen tilbake i fryseren. Gjenta prosedyren med vaniljeis, deretter mangosorbet, og til slutt boysenbærsorbet. Brett plastfolie over terrinen; dekk med aluminiumsfolie. Frys terrinen over natten. (Terrinen kan lages 4 dager i forveien. Oppbevares frosset.)
- 33. For compote: Rør bringebærsyltetøy i en tykk middels kjele over middels-lav varme til det er smeltet. Rør inn revet sitrusskall og fersk sitronsaft. Avkjøl til romtemperatur. Rør inn ferske bringebær, og knus noen med gaffel for å frigjøre saften. Oppbevar compoten i kjøleskapet til den er kald, minst 2 timer og opptil 1 dag. Rør inn skivet fersk mynte i bringebærcompoten. Vend terrinen opp ned på et fat; fjern plastfolien. Skjær terrinen i skiver. Server med bringebærcompote.
- 44. Rør bringebærsyltetøy i en tykk middels kjele over middels-lav varme til det er smeltet. Rør inn revet sitrusskall og fersk sitronsaft. Avkjøl til romtemperatur. Rør inn ferske bringebær, og knus noen med gaffel for å frigjøre saften. Oppbevar compoten i kjøleskapet til den er kald, minst 2 timer og opptil 1 dag.
- 55. Rør inn skivet fersk mynte i bringebærcompoten. Vend terrinen opp ned på et fat; fjern plastfolien. Skjær terrinen i skiver. Server med bringebærcompote.