Prime rib med okseaus
Lær hvordan du lager perfekt prime rib med deilig kjøttsaus. En enkel oppskrift for en saftig og smakfull hovedrett som imponerer gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. Én 2,7–3,2 kg stor benfri prime rib (for å gjøre oppskjæringen enklere, be kjøttkutteren om å fjerne beina fra kjøttet, og deretter binde dem tilbake på steiken)
- 2. 3 fedd hvitløk, skivet
- 3. 1/4 kopp kosher-salt
- 4. 2 spiseskjeer grovkvernet svart pepper
- 5. 1/4 kopp hvetemel
- 6. 3 kopper lavsaltet storfekraft
- 7. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 8. Noen kvister fersk timian
- 9. Noen kvister fersk rosmarin
- 10. 1 fedd hvitløk, knust
- 11. 1 spiseskje sherryeddik eller rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 11. For indrefileten: Bruk tuppen av en kniv til å lage små snitt i fettet på indrefileten, og fyll dem med skiver av hvitløk. I en liten bolle blander du salt og pepper. Lag en skorpe av salt og pepper over hele kjøttet. La det stå i romtemperatur i 30 minutter.
- 22. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Sett indrefileten på en rist i en stekepanne.
- 33. Stek kjøttet i 10 minutter på denne temperaturen, og skru deretter ned ovnen til 350 grader Fahrenheit. Stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 120 grader Fahrenheit med et kjøtttermometer for en medium-rare stek, i 1 time og 30 minutter til 1 time og 45 minutter (omtrent 15 minutter per pund). Ta kjøttet ut av ovnen og legg det på et skjærebrett, dekk løst med aluminiumsfolie, og la det hvile i 20 minutter.
- 44. For sausen: Hell av det meste av fettet fra stekepannen, og la det være igjen ca. 1/4 kopp. Sett stekepannen på komfyren over middels varme. Visp inn mel i fettet og kok i 2 til 3 minutter. Visk kraften og sennepen kraftig inn. Tilsett timian, rosmarin og hvitløk. Kok opp, og skru ned til lav varme for å la det småkoke. Kok under omrøring til blandingen begynner å tykne. Tilsett sherryeddik og kok i ytterligere ett minutt. Overfør sausen til et serveringsfat.
- 55. Fjern bindingene fra indrefileten. Skjær opp kjøttet og bena, og server med sausen.