Chili fra sørvestlige Tyrkia og maisbrød
oppskrift på sørvesttysk chili med smakfullt maisbrød, perfekt for en mettende og smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Non-stick grønnsaksspray
- 2. 1 boks (ca. 330 g) Mexicorn
- 3. 1 egg
- 4. 1 pakke (ca. 240 g) maismuffinblanding
- 5. 280 g magert kjøttdeig av kalkun, smuldret
- 6. 1 ss allsidig mel
- 7. 1 ss olivenolje
- 8. 1 boks (ca. 800 g) hele tomater
- 9. 2 bokser (ca. 415 g) krydrede svarte bønner
- 10. 1/4 kopp tomatpuré
- 11. Rømme, til pynt
- 12. Hakket fersk koriander, til pynt
- 13. Hakket rød løk, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Spray en 20 x 20 x 5 cm bakeform med non-stick spray. Sil all væske fra Mexicorn, unntatt 2 spiseskjeer. Hell de reserverte 2 spiseskjeene væske i en middels stor bolle. Tilsett egg og visp for å blande. Rør inn Mexicorn. Tilsett maismelblandingen og rør til det akkurat er blandet. Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 minutter.
- 22. Chili:
- 33. I mellomtiden, i en stor, lufttett pose, vend kalkunkjøttet med mel til det er godt dekket. Varm opp olje i en stor, 2-liters kjele over middels varme. Tilsett kalkun og stek til det er brunet, ca. 5 minutter. Knus de hermetiske tomatene for hånd og tilsett tomater og væske. Tilsett bønner og tomatpuré. La det småkoke over middels-lav varme til chilien er litt tykk, ca. 8 minutter. Fordel chilien i skåler. Topp med rømme, koriander og løk. Server varm med maisbrød.
- 44. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.