
Alicias Aloo Gobi
Lær å lage alicia's aloo gobi, en klassisk indisk vegetarrett med poteter og blomkål. Enkel oppskrift for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp olivenolje
- 2. 1 middels stor løk, hakket
- 3. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 4. 1 teskje spisskummenfrø
- 5. 1 (425 gram) boks hakkede tomater
- 6. 1 (425 gram) boks kokosmelk
- 7. 2 spiseskjeer malt koriander
- 8. 1 spiseskje salt
- 9. 1 spiseskje malt gurkemeie
- 10. 1 spiseskje cayennepepper
- 11. 1 teskje malt kanel
- 12. 1 teskje malt ingefær
- 13. 1 teskje malt kardemomme
- 14. 3 store Yukon Gold-poteter, skrellet og i terninger
- 15. 1 middels stor blomkål, delt i bitestore biter
- 16. 1 (425 gram) boks kikerter, drenert
- 17. 2 spiseskjeer garam masala
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor gryte på middels høy varme og tilsett løk. Kok til den er myk, ca. 4 minutter, og rør deretter inn hvitløk og spisskummen. Fortsett å koke til løken begynner å bli brun.
- 22. Rør inn tomater, kokos og koriander, salt, gurkemeie, cayennepepper, kanel, ingefær og kardemomme. Rør til blandingen begynner å koke, og tilsett deretter poteter, blomkål og kikerter. Bland godt. Reduser varmen til lav og dekk til.
- 33. La det småkoke til potetene er møre, ca. 45 minutter til en time (dette avhenger av størrelsen på potetbitene). Strø over garam masala, rør inn, og kok i ytterligere 5 minutter.