
Oransjefarget kalkunlake
Lær hvordan du lager en deilig orange turkey brine for å saftiggjøre kalkunen. Perfekt for høst- og vintermåltider med en fruktig tvist.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1 (12 flytende unser) boks med frossen appelsinjuicekoncentrat, tint
- 1 appelsin, skivet
- 1 sitron, skivet
- 1 lime, skivet
- 1 spiseskje tørket timian
- 1 spiseskje malt svart pepper
- 3 hvitløksfedd
- 2 laurbærblader
- 1 kopp kosher-salt
- 1,5 gallon vann
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen konsentratet av appelsinjuice, appelsinskivene, sitronskivene, limebåtene, timian, pepper, hvitløk, laurbærbladene, salt og vann i en stor kjele; kok opp. Fjern fra varmen og la det avkjøle til romtemperatur.
- 2Vask og tørk kalkunen. Sørg for at innmatene er fjernet. Plasser kalkunen, med brystet ned, i saltlaken. Pass på at hulrommet fylles. Sett bøtten i kjøleskapet. La kalkunen marinere i 1 til 2 dager før koking. Fjern kalkunen forsiktig. Sil av og kast overskuddslaken, og tørk kalkunen godt.
- 3Kok kalkunen som ønsket, og spar kraften til saus. Husk at saltlakenede kalkuner koker 20 til 30 minutter raskere.