Oransjefarget kalkunlake

Oransjefarget kalkunlake

Lær hvordan du lager en deilig orange turkey brine for å saftiggjøre kalkunen. Perfekt for høst- og vintermåltider med en fruktig tvist.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1 (12 flytende unser) boks med frossen appelsinjuicekoncentrat, tint
  • 1 appelsin, skivet
  • 1 sitron, skivet
  • 1 lime, skivet
  • 1 spiseskje tørket timian
  • 1 spiseskje malt svart pepper
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 laurbærblader
  • 1 kopp kosher-salt
  • 1,5 gallon vann

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen konsentratet av appelsinjuice, appelsinskivene, sitronskivene, limebåtene, timian, pepper, hvitløk, laurbærbladene, salt og vann i en stor kjele; kok opp. Fjern fra varmen og la det avkjøle til romtemperatur.
  2. 2Vask og tørk kalkunen. Sørg for at innmatene er fjernet. Plasser kalkunen, med brystet ned, i saltlaken. Pass på at hulrommet fylles. Sett bøtten i kjøleskapet. La kalkunen marinere i 1 til 2 dager før koking. Fjern kalkunen forsiktig. Sil av og kast overskuddslaken, og tørk kalkunen godt.
  3. 3Kok kalkunen som ønsket, og spar kraften til saus. Husk at saltlakenede kalkuner koker 20 til 30 minutter raskere.