Mie Goreng – Indonesiske stekte nudler

Mie Goreng – Indonesiske stekte nudler

Lær hvordan du lager autentisk mie goreng, indonesiske stekte nudler, med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pakker ramen-nudler (uten smakspakker) (3 unser)
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 450 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i strimler
  • 1 teskje olivenolje
  • 1 teskje hvitløksalt
  • 1 klype malt svart pepper, eller etter smak
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp hakkede sjalottløk
  • 5 fedd hvitløk, hakket
  • 1 kopp strimlet kål
  • 1 kopp revne gulrøtter
  • 1 kopp brokkolibuketter
  • 1 kopp ferske sopp, skivet
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 1/4 kopp søt soyasaus (indonesisk kecap manis)
  • 1/4 kopp østerssaus
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en panne med vann, og kok ramen-nudlene til de er møre, ca. 3 minutter. Dypp nudlene i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, la dem renne av i en sil over vasken, og drypp nudlene med 1 spiseskje vegetabilsk olje. Sett til side.
  2. 2Legg kyllingstrimlene i en bolle, og vend dem med olivenolje, hvitløkssalt og svart pepper. Varm opp 1 spiseskje olje i en wok over høy varme, og kok og rør i kyllingen til den ikke lenger er rosa, ca. 5 minutter. Rør inn sjalottløk og hvitløk, og kok og rør til de begynner å bli brune. Tilsett kål, gulrøtter, brokkoli og sopp, og kok og rør til grønnsakene er møre, ca. 5 minutter.
  3. 3Rør inn ramen-nudlene, soyasaus, søt soyasaus og østerssaus, og bland nudler og sauser inn i grønnsakene og kyllingen. La retten småkoke, krydre med salt og pepper, og server varm.