
Panestekt barramundi med "Caruru"
Lær hvordan du lager pan-seared barramundi servert med smakfull caruru. En enkel oppskrift perfekt for en deilig hovedrett. Perfekt for sommer og helår.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 røykte reker, hakket, og skall satt til side
- 2. En klype salt
- 3. 1 rød løk, hakket
- 4. 4 hvitløksfedd, skivet
- 5. 1 chili, finhakket
- 6. 2 ss revet ingefær
- 7. 1 stilk sitrongress, finhakket
- 8. 2 til 3 ss smør, pluss 2 ss smør
- 9. 1 rød paprika, hakket
- 10. 1 kopp hakket okra
- 11. 2 tomater, hakket
- 12. 1 bunt koriander, blader hakket, pluss noen kvister til pynt
- 13. 1 lime, saften
- 14. 1/2 kopp knuste cashewnøtter
- 15. Olje, til steking
- 16. 4 (140 g) barramundi-filéter med skinn (kan erstatte med sjøkreps eller kveite)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 500 grader F.
- 22. Rist rekeskallene i en tørr kjele over middels lav varme til de er aromatiske og har fått farge. Dekk skallene med vann, tilsett en klype salt, og la det småkoke i 45 minutter på lav varme for å lage en kraft. Sil kraften gjennom en sikt og sett til side.
- 33. I en stor gryte over lav varme, surr løk, hvitløk, chili, ingefær og sitrongress i 2–3 spiseskjeer smør i 2 minutter. Tilsett rød chili og surr i ytterligere 1 minutt. Tilsett okra og rekekraften. La blandingen småkoke i 30 minutter, og juster krydderet etter smak. Rør inn tomater, hakket koriander, de resterende 2 spiseskjeene smør, limesaft og cashewnøtter. Fjern fra varmen og sett til side.
- 44. Varm en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Tilsett nok olje til å dekke bunnen av pannen i et tynt lag, og la oljen bli varm. Legg fisken med skinnsiden ned, og stek i 3 minutter. Sett deretter pannen i ovnen og stek fisken i noen minutter, eller til den har ønsket stekegrad.
- 55. Fordel den reserverte grytemiksen i 4 boller, og legg hver med en fiskefilet med skinnsiden opp. Pynt med korianderkvister.