
Lamb Chops med olivensalsa
oppskrift på møre lamme koteletter servert med frisk oliven salsa. perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 teskje tørket oregano, smuldret
- 1 spiseskje pluss 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 2 teskjeer olivenolje
- fire ribbelagskiver av lam med 1 tommes tykkelse (ca. 450 gram totalt)
- 1/2 kopp Kalamata- eller andre saltede, brine-hermetiske svarte oliven, uten stein og grovhakket
- 1 plommetomat, uten frø og i terninger
- 1/4 kopp hakket rødløk
- 1 spiseskje hakkede friske persilleblader
- 1/2 teskje nyrevet sitrusskall (sitronzest)
- 450 gram kokte poteter (ca. 3 store), skrelt og delt i 1-tommers biter
- 1/4 kopp naturell yoghurt
- 1 liten hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/4 teskje salt
- 1 spiseskje hakkede friske mynteblader eller 1 teskje tørket, smuldret
- 1 liten agurk, delt i to på langs, uten frø og skåret i 1/4-tommers tykke skiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen med grillfunksjon. På en tallerken, rør sammen oregano, 1 spiseskje sitronsaft og 1 teskje olje. Dypp begge sider av lammekotelettene i blandingen for å dekke, og legg dem på rist i en grillpanne. Krydre begge sider av kotelettene med salt og pepper. I en bolle, rør sammen oliven, tomat, løk, persille, zest, resterende teskje sitronsaft, resterende teskje olje, salt og pepper etter smak. Grill lammekotelettene 2 tommer fra varmen i 4 til 5 minutter på hver side for medium-rare kjøtt. Skje over oliven-salsa på lammekotelettene. I en kjele, kok opp poteter i saltet vann til de er akkurat møre, ca. 8 til 10 minutter. Skyll potetene i en sil under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, og la dem renne godt av. I en bolle, rør sammen yoghurt, hvitløkpasta og mynte. Tilsett agurk og poteter i yoghurtblandingen, smak til med salt og pepper, og vend godt.