
Langtidsstekt kylling med all hvitløken
oppskrift på slow-roasted chicken med masser av hvitløk for en smakfull og saftig rett. perfekt for en helgemeny eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 165 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 grønne hvitløksfedd
- 2. 1 (3 1/2–4 pund) kylling
- 3. Kosher salt, nykvernet pepper
- 4. 1 kopp skrelte hvitløksfedd
- 5. 1 sitron, delt i 8 båter, frø fjernet
- 6. 1/2 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C. Trim de mørke toppene på grønn hvitløk og legg den i kyllingens hulrom; bind bena løst sammen med kjøkkenhyssing. Del grønnhvitløksknollene og de bleke grønne delene i to. Plasser kyllingen i en ildfast form på 2 liter; krydre med salt og pepper. Legg grønn hvitløk, hvitløksfedd og sitronbåter rundt (pass på at alt får plass slik at hvitløken ikke blir for mørk); hell over olje. Stek, og vend på hvitløk og sitron av og til, til kyllingen er veldig mør og hvitløken er myk og dypt karamellisert, ca. 2 ½–3 timer. Server kyllingen med hvitløk og sitron ved siden av.
- 22. Forvarm ovnen til 160°C. Trim de mørke toppene på grønn hvitløk og legg den i kyllingens hulrom; bind bena løst sammen med kjøkkenhyssing. Del grønnhvitløksknollene og de bleke grønne delene i to. Plasser kyllingen i en ildfast form på 2 liter; krydre med salt og pepper. Legg grønn hvitløk, hvitløksfedd og sitronbåter rundt (pass på at alt får plass slik at hvitløken ikke blir for mørk); hell over olje. Stek, og vend på hvitløk og sitron av og til, til kyllingen er veldig mør og hvitløken er myk og dypt karamellisert, ca. 2 ½–3 timer. Server kyllingen med hvitløk og sitron ved siden av.