
Tyrkiske tacos
Lær hvordan du lager deilige turkey tacos med en enkel oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 ss olivenolje
- 2. 340 gram karbonadede kalkunkjøtt (lett kjøtt)
- 3. 1 middels stor poblano-pepper, renset og i terninger
- 4. 1 middels stor zucchini, i terninger
- 5. 1/2 middels stor Vidalia-løk, finhakket
- 6. 1 toppet ss chilipulver
- 7. 2 ts malt spisskummen
- 8. 1 ts paprika
- 9. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 10. 1 plommetomat, hakket
- 11. 3/4 kopp kyllingkraft
- 12. 8 myke tacolefser
- 13. Hakket isbergsalat
- 14. Revet skarp cheddarost
- 15. Terninger av avocado
- 16. Terninger av plommetomater
- 17. Skivede reddiker
- 18. Rømme
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett kalkunen og kok, mens du rører og deler opp kjøttet med baksiden av en tresleiv, til det er brunt, ca. 3 minutter. Rør inn paprika, squash og løk, og stek til grønnsakene begynner å mykne, ca. 5 minutter til. Strø kjøttet med chilipulver, spisskummen og paprika, og krydre godt med salt og pepper; kok til det begynner å dufte. Rør inn hakkede tomater og kok til tomatene har brutt ned og blitt myke, ca. 2 minutter til. Tilsett kyllingkraft og la det småkoke til sausen har tyknet og grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.
- 33. Ha 1 til 2 spiseskjeer olivenolje i en liten bolle og krydre med en klype salt. Lett pensle begge sider av tortillalefsene med olivenolje. Plasser forsiktig hver tortilla over to stenger på ovnracket. Stek til de er sprø, 8 til 10 minutter. Fjern lefsene med tang når de er ferdigstekte.
- 44. Server de varme tacolefsene fylt med kalkun- og grønnsaksfyllet, toppet med salat, ost, avocado, tomater, reddiker og rømme.