
Pølse- og soppgratinert penne
oppskrift på sausage and mushroom penne gratin - en deilig og mettende rett med pølse og sopp, perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tørket penne
- 1 pund bulk søt italiensk pølse
- 2 spiseskjeer olivenolje, delt
- 1 pund ferdigskåret sopp
- 1 hvitløksfedd, presset gjennom en hvitløksklype
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- 8 unser revet helmelk mozzarella, delt
Fremgangsmåte
- 1Kok penne i en pastakjele med kokende, saltet vann (2 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til de er al dente. Sett til side 1/2 kopp pastavann, og sil deretter av pastaen og overfør den til en ildfast form på 3 liter. Forvarm grillen. I mellomtiden, stek pølse i 1 spiseskje olje i en non-stick stekepanne på 30 cm over høy varme, rør av og til og del opp eventuelle store biter, til de ikke lenger er rosa. Overfør med en hullsleiv til en bolle, og la fettet bli igjen i pannen. Tilsett resten av oljen sammen med sopp og hvitløk, og kok over høy varme, rør av og til, til soppen er gyllen, ca. 3 minutter. Returner pølsen til pannen sammen med fløte, det reserverte pastavannet, en rund teskje salt og en kvart teskje pepper, og kok opp over høy varme, rør innimellom, til det tykner, ca. 4 minutter. Hell sausen over pastaen, og rør inn Parmigiano-Reggiano, 1/2 kopp mozzarella og salt etter smak. Fordel jevnt i ildfastformen og topp med resten av mozzarellaen. Grill i 3 til 4 tommers avstand fra varmekilden til overflaten er gyllenbrun i flekker, ca. 5 minutter.
- 2Kok penne i en pastakjele med kokende, saltet vann (2 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til de er al dente. Sett til side 1/2 kopp pastavann, og sil deretter av pastaen og overfør den til en ildfast form på 3 liter.
- 3Forvarm grillen.
- 4I mellomtiden, kok pølse i 1 spiseskje olje i en non-stick stekepanne på 30 cm over høy varme, rør av og til og del opp eventuelle store biter, til de ikke lenger er rosa.
- 5Tilsett resten av oljen sammen med sopp og hvitløk, og kok over høy varme, rør av og til, til soppen er gyllen, ca. 3 minutter.
- 6Returner pølsen til pannen sammen med fløte, det reserverte pastavannet, en rund teskje salt og en kvart teskje pepper, og kok opp over høy varme, rør innimellom, til det tykner, ca. 4 minutter. Hell sausen over pastaen, og rør inn Parmigiano-Reggiano, 1/2 kopp mozzarella og salt etter smak. Fordel jevnt i ildfastformen og topp med resten av mozzarellaen.
- 7Grill i 3 til 4 tommers avstand fra varmekilden til overflaten er gyllenbrun i flekker, ca. 5 minutter.