
Pork Tonkatsu
Lær hvordan du lager den perfekte pork tonkatsu med vår enkle oppskrift. Sprø svor og saftig kjøtt, perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skiver svinefilet eller svinekjøtt, hver ca. 1/2 tomme tykk og 5 unser
- Salt og nykvernet svart pepper
- Mel til å vende i
- 2 egg, lett pisket
- 2 kopper panko (brødsmuler)
- Vegetabilsk olje til steking i panne
- Rivd Napa-kål, til servering
- Sitronbåter, til pynt
- Tonkatsu-saus, til dipping
Fremgangsmåte
- 1Skjær en snitt langs den ene siden av svinenyen for å hindre at kjøttet krøller seg under dypsteking. Bank kjøttet flatt til ca. 1/4 tomme tykkelse. Salt og pepper begge sider av hver skive. Vend hver skive i mel, dypp dem deretter i sammenvispet egg, og trykk dem inn i brødsmuler slik at de dekkes på begge sider.
- 2Varm opp en stor stekepanne med omtrent 1/2 tomme olje til den er varm. Legg 1 eller 2 skiver i den varme oljen. Dypsteke til de er gyldne og sprø, ca. 5 til 7 minutter, og snu dem en eller to ganger underveis. La skivene renne av på kjøkkenpapir, og skjær svinekjøttet i bitestykker som er små nok til å spises med spisepinner.
- 3Legg svinekjøttet på et fat dekket med den strimlede kålen, og pynt med sitronbåter. Server sausen ved siden av for dipping, eller hell den over svinekjøttet og kålen.
- 4Lag oppskriften på Pork Tonkatsu ved å bruke 4 kalkunskiver, hver ca. 1/2 tomme tykk, i stedet for svinenyen.