Pork Tonkatsu

Pork Tonkatsu

Lær hvordan du lager den perfekte pork tonkatsu med vår enkle oppskrift. Sprø svor og saftig kjøtt, perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 skiver svinefilet eller svinekjøtt, hver ca. 1/2 tomme tykk og 5 unser
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Mel til å vende i
  • 2 egg, lett pisket
  • 2 kopper panko (brødsmuler)
  • Vegetabilsk olje til steking i panne
  • Rivd Napa-kål, til servering
  • Sitronbåter, til pynt
  • Tonkatsu-saus, til dipping

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær en snitt langs den ene siden av svinenyen for å hindre at kjøttet krøller seg under dypsteking. Bank kjøttet flatt til ca. 1/4 tomme tykkelse. Salt og pepper begge sider av hver skive. Vend hver skive i mel, dypp dem deretter i sammenvispet egg, og trykk dem inn i brødsmuler slik at de dekkes på begge sider.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne med omtrent 1/2 tomme olje til den er varm. Legg 1 eller 2 skiver i den varme oljen. Dypsteke til de er gyldne og sprø, ca. 5 til 7 minutter, og snu dem en eller to ganger underveis. La skivene renne av på kjøkkenpapir, og skjær svinekjøttet i bitestykker som er små nok til å spises med spisepinner.
  3. 3Legg svinekjøttet på et fat dekket med den strimlede kålen, og pynt med sitronbåter. Server sausen ved siden av for dipping, eller hell den over svinekjøttet og kålen.
  4. 4Lag oppskriften på Pork Tonkatsu ved å bruke 4 kalkunskiver, hver ca. 1/2 tomme tykk, i stedet for svinenyen.