Schiacciata

Schiacciata

lær hvordan du lager den deilige italienske schiacciata, perfekt som tilbehør eller alene. enkel oppskrift med tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp lunkent vann
  • 2. 1 pakke tørrgjær
  • 3. 2 kopper brødmel, pluss mer til utbaking
  • 4. 1/2 teskje kosher-salt
  • 5. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 6. 1 kopp cherrytomater
  • 7. 2 teskjeer havsalt
  • 8. 4 kvister fersk rosmarin, blader fjernet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Mål opp vannet i en målekopp, rør inn gjæren og la det utvikle seg i 10 minutter. Det skal se skummende ut når det er klart.
  3. 33. I mellomtiden, tilsett melet og kosher-saltet i en bolle av en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Sett på maskinen og kjør i omtrent ett minutt for å blande det godt. Lag en fordypning i midten. Mens maskinen går, hell vannet og gjæren i en jevn strøm ned i fordypningen. Skru opp hastigheten til 2 og elt til deigen løsner fra kanten av bollen og den ser glatt ut, føles elastisk, men fortsatt klissete, i 5 til 7 minutter. Smør hendene dine med litt olje og elt deigen for ett minutt på kjøkkenbenken.
  4. 44. Smør en stor glassbolle med 2 ss olivenolje. Legg deigen i bannen, snu den slik at den dekker alle sider, og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. Sett deigen på et lunt sted for å heve til den er dobbelt så stor, ca. 1 time.
  5. 55. Smør et halvark med resten av olivenoljen. Legg deigen oppå og strekk og trykk ut til den er ca. 25 x 40 cm, en oval form er ideell. Bruk fingertuppene til å lage små fordypninger. Strø jevnt over med cherrytomater, havsalt og rosmarinnåler. La heve igjen i 20 minutter.
  6. 66. Sett brettet på midterste rille i ovnen og stek til brødet er puffet opp og gyllent, ca. 20–25 minutter. Skjær i båter eller firkanter til servering, og drypp eventuelt med mer olivenolje.