Calzone med artisjokker og porcini-sopp

Calzone med artisjokker og porcini-sopp

oppskrift på calzone fylt med artiskokker og porcini-sopp. perfekt for en smakfull hovedrett, lett å lage hjemme, og full av italiinske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Pizzadeig, oppskrift følger
  • 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 3. 2 store artisjokkhjerter, veldig tynne skivet
  • 4. 1 ½ kopper ferske porcini, skivet hvis store
  • 5. Salt
  • 6. Nykvernet pepper
  • 7. 2 spiseskjeer chilolje
  • 8. 1 kopp revet italiensk Fontina
  • 9. 2 kopper revet mozzarella
  • 10. 2 spiseskjeer hakket hvitløk, blansjert
  • 11. 3 teskjeer hakket frisk timian, pluss 4 kvister til garnityr
  • 12. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 13. 2 spiseskjeer ferskostrevet Parmesan
  • 14. 1 pakke tørr- eller fersgjær
  • 15. 1 teskje honning
  • 16. 1 kopp varmt vann, 40–46 °C
  • 17. 3 kopper hvetemel
  • 18. 1 teskje kosher-salt
  • 19. 1 spiseskje ekstra jomfrolivolje, pluss litt til pensling

Fremgangsmåte

  1. 11. Del deigen i fire like store biter.
  2. 22. Forvarm ovnen med en pizzastein til 500 grader Fahrenheit i 30 minutter.
  3. 33. Plasser en stor sautépanne over høy varme. Tilsett olivenoljen, og når den er varm, sautér artisjokkhjertene og soppene. Krydre etter smak med salt og pepper. Hell av overflødig olje og la grønnsakene avkjøle.
  4. 44. Rull eller strekk deigen, én fjerdedel av gangen, til en 23 cm stor sirkel. Plasser deigen, én av gangen, på en lett melet tresleiv. Pensle sirklene med chiliolje, innenfor 1 tomme av kanten. For hver calzone, legg 1/4 av begge ostene på den ene halvdelen av deigen, og la det være igjen en 1-tommers kant. Topp med 1/4 av artisjokkhjertene og soppene, hvitløk og timian. Gjenta med de resterende calzone-ene på samme måte.
  5. 55. Fukt kantene av sirklene med vann. Brett den ubesatte halvdelen av deigen over fyllet, og fange så mye luft som mulig inni, og trykk kantene godt sammen for å forsegle. Bruk bakkanten av en gaffel til å trykke kantene for å lage en krøll.
  6. 66. Skyv calzone-ene over på pizzasteinen og stek i ca. 12 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun. Pensle calzone-ene med smeltet smør og dryss over parmesan.
  7. 77. I en liten bolle, løs opp gjær og honning i 1/4 kopp varmt vann.
  8. 88. I en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, bland melet og saltet. Tilsett oljen, gjærblandingen, og resten av vannet (3/4 kopp), og bland på lav hastighet til deigen løsner fra sidene av bollen og samler seg rundt eltekroken, ca. 5 minutter. (Deigen kan også lages i en food processor med steel blade. Puls et par ganger, tilsett de resterende