Fransk løksuppe med Dijon-sennep og Gruyère-krutonger

Fransk løksuppe med Dijon-sennep og Gruyère-krutonger

oppskrift på smakfull fransk løksuppe med dip-inspirert smak, toppet med dijon og gruyère croutons. enkelt og velsmakende for kalde dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 4 ss smør (1/2 stang)
  • 2. 4 store løk, tynne skiver
  • 3. 2 til 3 purre, trimmet, delt på langs, skåret i 1/2-tommers biter, renset og tørket
  • 4. 4 sjalottløk, delt i to og skåret i skiver
  • 5. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 1 stort ferskt laurbærblad
  • 7. Omtrent 1/2 teskje tørket timian
  • 8. Salt og grovkvernet svart pepper
  • 9. 1/4 kopp tørr sherry
  • 10. 2 ss Worcestershire-saus
  • 11. 5 kopper storfekraft
  • 12. 1 kopp crème fraîche
  • 13. Fransk brød med sprø skorpe (butikkjøpt, myk kjerne, bredere enn baguette, ca. 7-10 cm skåret i 2,5 cm tykke skiver)
  • 14. Grovkornet sennep eller sterk sennep, for eksempel Gulden's
  • 15. Skiver av Gruyère-ost, til å smelte
  • 16. Tynne skiver av vårløk, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en suppegryte over middels varme; tilsett smør og la det smelte. Når smøret skummer, tilsett løk, purre, sjalottløk, hvitløk, laurbærblad, timian, salt og pepper. Dekk delvis til og kok, rør av og til, til det er karamellisert, ca. 35 minutter. Deglaser gryten med sherry, og tilsett deretter Worcestershire-saus og kraft. Smak til med krydder når det begynner å koke opp. Avkjøl og oppbevar for en forberedelsesrett.
  2. 22. Varm opp suppen og crème fraîche over middels varme til det bobler og har tyknet litt. Rist brødet på midterste rille under grillen; ta det ut og smør den ene siden med sennep og ost. Sett det tilbake i ovnen for å smelte osten.
  3. 33. Server suppen i dype skåler, toppet med vårløk og ostete krutonger.