
Marengs-sopp
lær hvordan du lager meringue mushrooms, en delikat og morsom dessert som ser ut som sopp. perfekt for fest eller som søtt innslag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Pisk eggehviter med kremostertartar i en bolle i en elektrisk mikser. Pisk på middels hastighet til myke topper dannes. Dryss gradvis sukkeret i, og pisk på høy hastighet til blandingen er veldig stiv og matt i utseendet.
- 22. Skrap marengsblandingen opp i en sprøytepose. Sprøyt runde, knappformede "lokk" for å lage soppkapsler. Sprøyt spisse "kyss"former ca. én tomme høye for å lage "stilker". Dryss med kakao. Stek i to timer ved 200 grader i ovn til de er sprø og helt tørre.
- 3Sett sammen soppene: Plasser sjokolade i en liten bolle. Sett bollen i en liten kjele med nesten kokende vann. Slå umiddelbart av varmen og rør sjokoladen til den er smeltet og glatt. Smør litt smeltet sjokolade på den flate siden av hver soppkapsel. Bruk en skarp kniv til å kutte av og kaste de spisse endene på marengs "stilker". Fest stilkene til lokkene mens sjokoladen fortsatt er myk. Sett de ferdige soppene til side til sjokoladen har tørket, og lokkene og stilkene er "limt" sammen. Marengs-sopper kan lages 3-4 uker i forveien og oppbevares i en lufttett beholder.