Granateple- og eplecrisp

Granateple- og eplecrisp

oppskrift på en deilig pomegranate apple crisp, perfekt som dessert. enkel å lage, med sprø topping og saftig eple- og granateplefyll. perfekt for høstsesongen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp mandelmel
  • 2. 1/4 kopp hurtigkokte havregryn
  • 3. 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 4. 1 spiseskje allsidig mel
  • 5. 1/4 teskje salt
  • 6. 1/8 teskje malt kanel
  • 7. 2 spiseskjeer kaldt usaltet smør, i små terninger
  • 8. 2 store epler, skrellet, kjernet og skåret i små terninger
  • 9. 1 kopp granateplefrø
  • 10. 2 spiseskjeer sitronsaft (fra omtrent 1 sitron)
  • 11. 1 spiseskje lønnesirup
  • 12. 1/2 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Fire ovnssikre boller med kapasitet på 1 kopp.
  2. 22. Til topping: I en liten bolle, rør sammen mandelmel, havregryn, lønnesirup, mel, salt og kanel. Tilsett smør og bruk fingrene eller en gaffel for å blande til små klumper dannes. Sett til side.
  3. 33. Til fyllet: Forvarm ovnen til 190°C (375°F). I en liten bolle, vend sammen epler, granateplefrø, sitronsaft, lønnesirup og kanel. Fordel blandingen i fire ovnssikre boller med kapasitet på 1 kopp og sett dem på et stekebrett. Stek til det bobler og er gyllent, ca. 45 minutter. La avkjøle i 5 minutter før servering.