
Sjokoladefylte filodeiger
Lær hvordan du lager delikate sjokoladefylte filodepurses. Perfekt som dessert eller gjestegave, enkel å lage og imponerende å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. På en arbeidsflate legger du ut tre ark med filodeig, og pensler lett med smør mellom hvert lag. Kutt de stablede arkene i fire kvadrater. Plasser en unse (ca. 28 gram) sjokolade i midten av hvert kvadrat. Samle de fire hjørnene av filodeigen rundt sjokoladen og vri dem sammen til en "pose". Gjenta prosessen for hvert kvadrat, samt for resten av filodeigen og sjokoladen. Overfør posene til et bakepapirkledd stekebrett. Pensle posene med resten av smøret og strø over sukker. Stek i 10 minutter, eller til de er gyldne og sprø.
- 33. I en blender kombinerer du bringebær, likør og vann, og kjører til en jevn puré. Tilsett mer vann om nødvendig for ønsket konsistens. Sil puréen gjennom en sikt for å fjerne frøene.
- 44. Server filodeigposene varme sammen med bringerbærpuréen.