
Bohemske dumplings
Lær hvordan du lager bohemian dumplings med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett, med spennende smaker og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp instantmel
- 1 kopp melk
- 2 eggeplommer
- Salt
- 2 kopper tørt, hvitt brød i terninger
- 4 spiseskjeer smør
- 1/3 kopp smeltet gåsefett, romtemperert
- 2 eggehviter
Fremgangsmåte
- 1Sikt melet ned i en bolle. I en annen bolle blander du sammen melk og eggeplommer med litt salt. Tilsett melkeblandingen i melet og rør til en jevn deig.
- 2Stek brødet i smør over middels varme til det er gyldent. Strø brødet over deigen. Hell på gåsefett og la blandingen hvile i 1 time. Kjør brødet inn i deigen. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i deigen.
- 3Bløtlegg et kjøkkenhåndkle i vann, klem det godt ut, og legg det i en sil. Ha deigen i silen, trekk håndkleet opp rundt deigen og knyt det umiddelbart over deigen. Overfør den innpakkede deigen til en kjele med kokende vann og en rist, og pochér den i 1 time. Overfør den til et fat, la den avkjøle litt, og løsne knuten. Skjær dumlingen i skiver med en tråd.
- 4Anbefalt drikke: Lager