
Rekesalat med cocktaildressing
Lær hvordan du lager en klassisk shrimp cocktail, perfekt som forrett til enhver anledning. Enkel oppskrift med friske reker og deilig saus.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Kosher salt og nykvernet pepper
- Til rekene:
- 2 laurbærblader
- 1 sitron, delt i fire, pluss båter til servering
- 1 spiseskje svarte pepperkorn
- 1 spiseskje korianderfrø
- Kosher salt
- 450 gram (ca. 24 store) reker, skrelte og renset, med halen intakt
- Til cocktail-sausen:
- 1/3 kopp søt chilisaus (for eksempel Heinz)
- 1/4 kopp ketchup
- Saften av 1 sitron
- 2 spiseskjeer horseradish, avrent
- 1 teskje hot sauce
- 1/4 teskje Worcestershire-saus
Fremgangsmåte
- 1Lag cocktail-sausen: Bland chili-saus, ketchup, sitronsaft, pepperot, hot saus og Worcestershire-saus i en liten bolle. Krydre med salt og pepper. Sett i kjøleskapet minst 1 time før servering.
- 2Lag rekene: Bland 8 kopper vann, laurbærblad, kvartet sitron, pepperkorn, korianderfrø og 2 spiseskjeer salt i en stor kjele. Kok opp, reduser deretter varmen til middels lav og tilsett rekene. La småkoke til rekene krøller seg litt og er gjennomkokte, ca. 4 minutter. Ta rekene opp med en hullsleiv og legg dem på en tallerken; sett i kjøleskapet til de er avkjølte, ca. 1 time. Server med cocktail-saus og sitronbåter.
- 3Fotograf: Ryan Dausch