Rekesalat med cocktaildressing

Rekesalat med cocktaildressing

Lær hvordan du lager en klassisk shrimp cocktail, perfekt som forrett til enhver anledning. Enkel oppskrift med friske reker og deilig saus.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt og nykvernet pepper
  • 2. Til rekene:
  • 3. 2 laurbærblader
  • 4. 1 sitron, delt i fire, pluss båter til servering
  • 5. 1 spiseskje svarte pepperkorn
  • 6. 1 spiseskje korianderfrø
  • 7. Kosher salt
  • 8. 450 gram (ca. 24 store) reker, skrelte og renset, med halen intakt
  • 9. Til cocktail-sausen:
  • 10. 1/3 kopp søt chilisaus (for eksempel Heinz)
  • 11. 1/4 kopp ketchup
  • 12. Saften av 1 sitron
  • 13. 2 spiseskjeer horseradish, avrent
  • 14. 1 teskje hot sauce
  • 15. 1/4 teskje Worcestershire-saus

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag cocktail-sausen: Bland chili-saus, ketchup, sitronsaft, pepperot, hot saus og Worcestershire-saus i en liten bolle. Krydre med salt og pepper. Sett i kjøleskapet minst 1 time før servering.
  2. 22. Lag rekene: Bland 8 kopper vann, laurbærblad, kvartet sitron, pepperkorn, korianderfrø og 2 spiseskjeer salt i en stor kjele. Kok opp, reduser deretter varmen til middels lav og tilsett rekene. La småkoke til rekene krøller seg litt og er gjennomkokte, ca. 4 minutter. Ta rekene opp med en hullsleiv og legg dem på en tallerken; sett i kjøleskapet til de er avkjølte, ca. 1 time. Server med cocktail-saus og sitronbåter.
  3. 33. Fotograf: Ryan Dausch