Spenat med oliven og rosiner

Spenat med oliven og rosiner

oppskrift på schweizerkål med oliven og rosiner, en smakfull og sunn rett perfekt for enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 pund (ca. 1/2 stor bunt) sveitsisk kål, vasket godt og avrundet
  • 2. 1/2 løk, finhakket
  • 3. 1 spiseskje olivenolje
  • 4. 1/4 kopp vann
  • 5. 2 spiseskjeer gule rosiner, finhakket
  • 6. Salt
  • 7. 6 kalamata- eller andre store, saltede svarte oliven, uten stein og finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt stilker og tykke midtribber fra sveitsiskkålbladene. Kast midtribbene og hakk de grove stilkene og bladene separat.
  2. 22. I en tung stekepanne på 23 cm, kok løk i olje over middels varme, under omrøring, til den er myk. Tilsett stilker, 2 spiseskjeer vann, rosiner og salt etter smak, og kok, under lokk, over moderat lav varme til stilkene er møre, ca. 5 minutter. Tilsett bladene, oliven og de resterende 2 spiseskjeene vann, og kok, under lokk, over moderat varme til bladene er visnet, ca. 3 minutter. Fjern lokket og kok, under omrøring av og til, til det meste av væsken har fordampet og bladene er møre.