
Hvitløkssuppe
Lær hvordan du lager en smakfull garlic broth, perfekt som base for supper eller som smakstilsetning. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Kutt hvitløksfeddene i to på langs, og fjern eventuelt den grønne spiren som vokser gjennom midten. I en middels stor kjele, varm opp oljen på lav varme. Rør inn hvitløksfeddene og kok, mens du rører ofte, til utsiden av hvitløken er gjennomsiktig og feddene er myke, omtrent 20 minutter. Ikke la hvitløken bli brun. Hell i vann. Kok opp. Senk varmen og la det småkoke uten lokk i 40 minutter. Hvitløken vil bli veldig mør. For å nyte kraften alene, krydre med salt og pepper etter smak, og tilsett grønnsaker etter ønske. Hvis du bruker den som en buljong i andre oppskrifter, kan du utelate salt og pepper.