Garam Masala

Garam Masala

lær hvordan du lager garam masala hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for å tilføre smak og aroma til dine indiske retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 tørkede laurbærblader
  • 2. 7 svarte kardemommekapsler, kun frø*
  • 3. 1 teskje hele svarte pepperkorn
  • 4. 2 teskjeer spisskummenfrø
  • 5. 1 teskje malt kanel
  • 6. 5 hele nellikspiker

Fremgangsmåte

  1. 11. Hver indisk kokk har sin egen versjon av denne klassiske krydderblandingen.
  2. 22. Mal de tørkede laurbærbladene, kardemommekjernene, pepperkornene, spisskummenfrøene, kanelen og hele nellikene sammen til et fint pulver ved bruk av en krydderkvern eller morter og støter. Oppbevar krydderblandingen i en vakuumforseglet glasskrukke på et kjølig, mørkt sted. Garam masalaen vil holde seg i flere måneder.