Saltfiskdip

Saltfiskdip

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull salt cod dip. Perfekt som forrett eller snacks. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 pund saltfisk, helst midtstykke
  • 2. 2 kopper helmelk
  • 3. 1 kopp kremfløte
  • 4. 2 mellomstore russetpoteter, skrellet og delt i to
  • 5. 2/3 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 6. 4 fedd hvitløk, tynne skiver
  • 7. 2 små kvister timian
  • 8. 4 hele nellikspiker
  • 9. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 10. Nykvernet pepper
  • 11. Kjeks eller crostini, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg torsk i kaldt vann i kjøleskapet i 24 timer, og bytt vann fire ganger.
  2. 22. Sil av torsken. Legg den i en kjele, dekk med vann og kok opp til det så vidt småkoker; sil av vannet, og gjenta med ferskt vann. Sil av igjen, og tilsett melk og fløte i kjelen. La det småkoke over middels lav varme til fisken er lett å flake opp, ca. 15 minutter. Sett til side 1/2 kopp av melkeblandingen, og sil av vannet. Flak fisken grovt.
  3. 33. Ha potetene i en kjele og dekk med kaldt vann. La det koke opp og småkoke til de er møre, ca. 20 minutter; sil av vannet. La potetene avkjøle litt, og mos dem gjennom en presse eller en food mill. I mellomtiden blander du olivenolje, hvitløk, timian og nellik i en liten kjele; varm opp på lav varme i 5 minutter. Sil av den krydrede oljen og sett til side.
  4. 44. Ha torsken, halvparten av den krydrede oljen, den reserverte melkeblandingen, sitronsaften og 1/2 kopp varmt vann i en food processor; puls til det er jevnt. Tilsett potetene og resten av den krydrede oljen, og puls til alt er godt blandet; smak til med pepper. Overfør til en bolle og drypp litt olivenolje over. Server varm med kjeks.
  5. 55. Fotograf: Con Poulos