Annatto-rødfargede grillede reker med peruanske lilla poteter og karamellisert plantain-creme

Annatto-rødfargede grillede reker med peruanske lilla poteter og karamellisert plantain-creme

oppskrift på grillet skalldyr med annatto, peruvianske lilla poteter og karamellisert plantain crema. en smakfull og fargerik rett fra sør-amerika.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss annattokjerner
  • 2. 1 kopp olivenolje
  • 3. 24 store reker, skrelte og renset
  • 4. 1 stor lime, delt i to
  • 5. Salt og pepper, etter smak
  • 6. 12 peruanske lilla poteter
  • 7. 1 rød paprika, stilk og frø fjernet, i små terninger
  • 8. 1 gul paprika, stilk og frø fjernet, i små terninger
  • 9. 1 rød løk, skrelt og finhakket
  • 10. 1/4 kopp grovhakket korianderblad
  • 11. 1/3 kopp champagneeddik
  • 12. 2/3 kopp extra virgin olivenolje
  • 13. Salt og nykvernet pepper, etter smak
  • 14. 1 veldig moden plantain, skrelt og i små biter
  • 15. 1 ss olivenolje
  • 16. 1 ss smør
  • 17. 1 scotch bonnet-chili, stilk og frø fjernet, finhakket
  • 18. 1/2 rød løk, skrelt og i små terninger
  • 19. 3 ss sherry-vineddik
  • 20. 2 kopper kremfløte
  • 21. Salt og pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp annatto-frøene i en liten kjele til de blir lett ristet. Tilsett olivenoljen og fortsett å varme i 3 til 4 minutter. Slå av varmen og la oljen avkjøle. Sil deretter oljen og hell den over rekene. Vend rekene slik at de dekkes av oljen, og la dem marinere i minst 10 minutter. Press lime over rekene og krydre etter smak. Hold kaldt til de skal kokes og serveres.
  2. 22. Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med vann. Kok i ca. 15 minutter, eller til de er akkurat gjennomkokte. Overrask dem i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet og skjær potetene i terninger på ca. 2 cm (3/4 tommer).
  3. 33. Bland de resterende ingrediensene i en separat bolle. Hell dem over de kokte potetene. Krydre etter smak. Bland forsiktig og la det avkjøle før servering.
  4. 44. Varm opp en middels stor kjele på middels høy varme. Tilsett olivenolje og smør. Når smøret har smeltet, tilsett skivene av plantain. La dem koke til de er ganske mørke på hver side.
  5. 55. Tilsett nå chili og rødløk, og rør om. Når de er myke, tilsett eddik og la det småkoke i 30 sekunder. Tilsett deretter fløten og la den redusere med en tredjedel. Rør om etter behov.
  6. 66. Bland alt godt sammen og sil gjennom en middels fin sil. Sett til side på et varmt sted.
  7. 77. For å servere: Varm opp en grill eller grillpanne. Pensle lett med olje for å unngå at det setter seg fast. Grill rekene til de er akkurat ferdige. Plasser de avkjølte potetene midt på hver tallerken eller på et serveringsfat i "familie-stil". Skje litt av den forberedte plantain-kremen på hver tallerken (eller fat), og legg rekene oppå. Server. Kan pyntes med sprøstekt plantain og limebåter.