
Middag i et Gresskar II
Oppskrift på en deilig middag laget i et gresskar. Perfekt for høstkvelder med familien.
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1. 1 liten sukker gresskar
- 2. 2 løk, hakket
- 3. 2 kopper terninger selleri
- 4. 1/4 kopp fett
- 5. 5 pund magert kjøttdeig av storfe
- 6. 1/2 teskje malt svart pepper
- 7. 1 (20 unse) flaske ketchup
- 8. 3 fedd knust hvitløk
- 9. 5 teskjeer salt
- 10. 3 ss Worcestershire-saus
- 11. 2 (15 unse) bokser tomatsaus
- 12. 1/4 kopp soyasaus
- 13. 1 (4,5 unse) boks sopp, drenert
- 14. 2 ss brunt sukker
- 15. 1 (10,75 unse) boks kondensert sellerisuppe
- 16. 2 kopper kokt hvit ris
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C). Skjær av toppen på gresskar, skrap ut frøene og innmaten.
- 22. I en stor dyp stekepanne, surr grønnsakene i 1/4 kopp smør til de er myke. Tilsett storfe; kok og smuldre til det er jevnt brunt. Tilsett pepper, ketchup, hvitløk, salt, Worcestershire-saus og tomatsaus. La småkoke i 15-20 minutter.
- 33. I en stor blandebolle, bland 2 kopper av storfeblandingen, soyasaus, sopp, brunt sukker, suppe og ris. Bland godt, hell i gresskaret og sett på lokket. Dekk til og frys resten av storfeblandingen.
- 44. Plasser fylt gresskar på en bakeplate og stek i en time eller til gresskaret er mørt. Når du serverer middagen, sørg for å skje ut litt av det kokte gresskaret også.