
Premium pizzabunn
Lær hvordan du lager en perfekt premium pizzabunn med vår enkle oppskrift. Ideell for pizzaelskere som ønsker en sprø og smakfull bunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 teskje tørrgjær
- 2. 1 1/2 kopper vann
- 3. 3 kopper hvetemel
- 4. 1 teskje havsalt
Fremgangsmåte
- 11. OVERNIGHT COLD RISE-METODE: I en stor bolle, løs opp gjæren i vannet. Rør inn 2 kopper mel og salt; bland godt. Rør inn resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og pisk godt etter hver tilsetting. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar til den er glatt og smidig, ca. 15 minutter. Plasser deigen i en bolle som er lett melet, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten.
- 22. SPONGE RISE-METODE: I en stor bolle, løs opp gjæren i 1/2 kopp vann. Rør inn 1/2 kopp mel; bland godt. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til den er skummende, ca. 1 time. Bland inn resten av vannet, melet og saltet; pisk godt. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar til den er glatt og smidig, ca. 15 minutter. Plasser deigen i en melet bolle, dekk med plastfolie og la den heve til den er doblet i størrelse, ca. 2–3 timer.
- 33. Slapp av i deigen og hell den ut på en lett melet overflate. Del deigen i to like store deler. Rull ut deigen til halvparten av sin endelige størrelse. La den hvile i 10–15 minutter (mens du forbereder ønskede pizzatoppings). Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F).
- 44. Strekk ut deigen over knoklene dine og spinn/vrid den 2–3 ganger til ønsket størrelse er oppnådd. Plasser deigen på en pizzaspade strødd med maisenna eller på en lett smurt pizzapan. Fordel ønskede toppings og stek på en pizzastein i en forvarmet ovn i 8–10 minutter, eller til den er gyllenbrun. La den stekte pizzaen avkjøle i 5 minutter før servering.