
Svidd fisk
Lær hvordan du lager blackened fish, en krydret og saftig fiskerett som passer perfekt til en rask middag. Enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje paprika
- 2 teskjeer tørket sennep
- 1 teskje cayennepepper
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje svart pepper
- 1 teskje hvit pepper
- 1 teskje tørket timian
- 1 teskje salt
- 3/4 kopp usaltet smør, smeltet
- 6 (113 gram) ørretfileter
- 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland sammen paprika, tørket sennep, cayennepepper, spisskummen, svart pepper, hvit pepper, timian og salt; sett til side. Varm opp en tung støpejernspanne på høy varme til den er ekstremt varm, ca. 10 minutter.
- 2Hell 3/4 kopp smør som er smeltet i en flat skål. Dypp hver filét i smøret, og vend én gang for å dekke begge sider. Strø krydderblandingen over begge sider av filétene, og klapp forsiktig blandingen inn i fisken.
- 3Legg filétene i den varme pannen uten å overfylle den. Hell forsiktig omtrent 1 teskje smør som er smeltet over hver filét. Kok til fisken får en forkullet overflate, ca. 2 minutter. Vend filéene, øs over 1 teskje smør på hver, og kok til de er forkullede. Gjenta med resten av fisken.



