Svidd fisk

Svidd fisk

Lær hvordan du lager blackened fish, en krydret og saftig fiskerett som passer perfekt til en rask middag. Enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje paprika
  • 2 teskjeer tørket sennep
  • 1 teskje cayennepepper
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje svart pepper
  • 1 teskje hvit pepper
  • 1 teskje tørket timian
  • 1 teskje salt
  • 3/4 kopp usaltet smør, smeltet
  • 6 (113 gram) ørretfileter
  • 1/4 kopp usaltet smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, bland sammen paprika, tørket sennep, cayennepepper, spisskummen, svart pepper, hvit pepper, timian og salt; sett til side. Varm opp en tung støpejernspanne på høy varme til den er ekstremt varm, ca. 10 minutter.
  2. 2Hell 3/4 kopp smør som er smeltet i en flat skål. Dypp hver filét i smøret, og vend én gang for å dekke begge sider. Strø krydderblandingen over begge sider av filétene, og klapp forsiktig blandingen inn i fisken.
  3. 3Legg filétene i den varme pannen uten å overfylle den. Hell forsiktig omtrent 1 teskje smør som er smeltet over hver filét. Kok til fisken får en forkullet overflate, ca. 2 minutter. Vend filéene, øs over 1 teskje smør på hver, og kok til de er forkullede. Gjenta med resten av fisken.