
Merenges
Lær hvordan du lager deilige merenges, en populær norsk bakst. Perfekt til kaffe og frokost, enkel å lage, og passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 4 eggehviter
- 2. 1 klype salt
- 3. 1/4 teskje kremortartari
- 4. 1 1/3 kopper sukker
- 5. 1/2 teskje revet sitronskall
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit). Legg bakepapir på bakeplater.
- 22. I en stor, ren glass- eller metallskål, pisk eggehvitene med salt og kremostartar til de kan holde myke topper. Dryss gradvis inn sukkeret mens du fortsetter å piske til stive topper. Vend inn sitronzesten.
- 33. Ha røren i skjeer med topp, og legg dem på de forberedte bakeplatene.
- 44. Stek i 35 minutter i den forvarmede ovnen, eller til de løsner lett fra bakepapiret uten motstand. Avkjøl på avkjølingsrist, og oppbevar deretter i en lufttett beholder ved romtemperatur.