Merenges

Merenges

Lær hvordan du lager deilige merenges, en populær norsk bakst. Perfekt til kaffe og frokost, enkel å lage, og passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 4 eggehviter
  • 2. 1 klype salt
  • 3. 1/4 teskje kremortartari
  • 4. 1 1/3 kopper sukker
  • 5. 1/2 teskje revet sitronskall

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit). Legg bakepapir på bakeplater.
  2. 22. I en stor, ren glass- eller metallskål, pisk eggehvitene med salt og kremostartar til de kan holde myke topper. Dryss gradvis inn sukkeret mens du fortsetter å piske til stive topper. Vend inn sitronzesten.
  3. 33. Ha røren i skjeer med topp, og legg dem på de forberedte bakeplatene.
  4. 44. Stek i 35 minutter i den forvarmede ovnen, eller til de løsner lett fra bakepapiret uten motstand. Avkjøl på avkjølingsrist, og oppbevar deretter i en lufttett beholder ved romtemperatur.