Hvit fruktkake

Hvit fruktkake

lær hvordan du lager en saftig og smakfull hvit fruktkake med enkle steg. perfekt som dessert eller til kaffebesøk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper kandiserte ananasbiter
  • 2. 3 kopper gule rosiner
  • 3. 1 1/2 kopper kandiserte kirsebær
  • 4. 1 kopp tørkede currants
  • 5. 2 unser kandisert appelsinskall
  • 6. 2 unser kandisert sitronskall
  • 7. 1/2 kopp appelsinjuice
  • 8. 2 kopper smør
  • 9. 4 kopper melis
  • 10. 8 egg, skilt
  • 11. 4 kopper hakkede pekannøtter
  • 12. 3 kopper siktet hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 11. Hakk ananas, rosiner og kirsebær. Bland det hakkede frukten med currants, appelsinskall og sitron; la det trekke i appelsinjuice over natten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit). Plasser en liten skål med vann i ovnen. Kled én 5x9 tommers brødform og to 3x8 tommers brødformer med bakepapir eller dobbelt lag av voksduk.
  3. 33. I en stor bolle, pisk smør og melis til en luftig krem. Rør inn de piskede eggeplommene. Bland inn frukt, juice og pekannøtter. Sikt inn melet og bland godt.
  4. 44. I en ren bolle, pisk eggehvitene til stive topper. Vend forsiktig inn i røren. Fyll formene to tredjedeler fulle.
  5. 55. Stek i 2 til 2 ½ time, eller til brødene er gyldne og en kakepinne kommer ut ren når den stikkes inn.