
Hvit fruktkake
lær hvordan du lager en saftig og smakfull hvit fruktkake med enkle steg. perfekt som dessert eller til kaffebesøk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper kandiserte ananasbiter
- 2. 3 kopper gule rosiner
- 3. 1 1/2 kopper kandiserte kirsebær
- 4. 1 kopp tørkede currants
- 5. 2 unser kandisert appelsinskall
- 6. 2 unser kandisert sitronskall
- 7. 1/2 kopp appelsinjuice
- 8. 2 kopper smør
- 9. 4 kopper melis
- 10. 8 egg, skilt
- 11. 4 kopper hakkede pekannøtter
- 12. 3 kopper siktet hvetemel
Fremgangsmåte
- 11. Hakk ananas, rosiner og kirsebær. Bland det hakkede frukten med currants, appelsinskall og sitron; la det trekke i appelsinjuice over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit). Plasser en liten skål med vann i ovnen. Kled én 5x9 tommers brødform og to 3x8 tommers brødformer med bakepapir eller dobbelt lag av voksduk.
- 33. I en stor bolle, pisk smør og melis til en luftig krem. Rør inn de piskede eggeplommene. Bland inn frukt, juice og pekannøtter. Sikt inn melet og bland godt.
- 44. I en ren bolle, pisk eggehvitene til stive topper. Vend forsiktig inn i røren. Fyll formene to tredjedeler fulle.
- 55. Stek i 2 til 2 ½ time, eller til brødene er gyldne og en kakepinne kommer ut ren når den stikkes inn.