
Espresso med pisket krem
Lær hvordan du lager espresso whipped cream, en perfekt topping til kaker, desserter og kaffe. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 unse espressobønner, malt
- 6 unse tung kremfløte
- 3 teskjeer pulverisert sukker
- Sjokoladeganache-dekket poundkake, oppskrift følger
- 1 brød poundkake
- 8 unse semisøt sjokolade, kuttet i små biter
- 3/4 kopp tung kremfløte
- 2 spiseskjeer usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Infusér espressoen i litt varmt vann og reduser til ønsket styrke er oppnådd. Sil av og avkjøl. I en blender, kombiner krem, sukker og kald espresso, og pisk på høy hastighet til det dannes en fast topp. (Ikke overpisk, ellers får du espresso-smør.) Server med sjokoladekremdekt kake.
- 2Kutt kaken i ønsket størrelse og avkjøl. Plasser den hakkede sjokoladen i en mellomstor rustfri bolle. Sett til side. Varm opp krem og smør i en mellomstor kjele over middels varme. Kok opp. Hell umiddelbart den kokende kremen over sjokoladen og la det stå i 5 minutter. Rør med en visp til det er glatt. Topp kaken med ganachen. Avkjøl til servering.