Espresso med pisket krem

Espresso med pisket krem

Lær hvordan du lager espresso whipped cream, en perfekt topping til kaker, desserter og kaffe. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 unse espressobønner, malt
  • 6 unse tung kremfløte
  • 3 teskjeer pulverisert sukker
  • Sjokoladeganache-dekket poundkake, oppskrift følger
  • 1 brød poundkake
  • 8 unse semisøt sjokolade, kuttet i små biter
  • 3/4 kopp tung kremfløte
  • 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Infusér espressoen i litt varmt vann og reduser til ønsket styrke er oppnådd. Sil av og avkjøl. I en blender, kombiner krem, sukker og kald espresso, og pisk på høy hastighet til det dannes en fast topp. (Ikke overpisk, ellers får du espresso-smør.) Server med sjokoladekremdekt kake.
  2. 2Kutt kaken i ønsket størrelse og avkjøl. Plasser den hakkede sjokoladen i en mellomstor rustfri bolle. Sett til side. Varm opp krem og smør i en mellomstor kjele over middels varme. Kok opp. Hell umiddelbart den kokende kremen over sjokoladen og la det stå i 5 minutter. Rør med en visp til det er glatt. Topp kaken med ganachen. Avkjøl til servering.