Varm sjokoladeganasjekake

Varm sjokoladeganasjekake

oppskrift på varme sjokoladeganache-kaker, perfekte som en rik og deilig dessert. enkel å lage med myk ganache og myke kakerbunner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 unser ekstra-mørk sjokolade, finhakket
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 3 1/2 unser ekstra-mørk sjokolade, hakket
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, myknet, pluss litt til å smøre formene
  • 3 store egg, skilt
  • 1/4 kopp mandelmel
  • 1/4 kopp kakesmør
  • 1/4 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 1Lin en 8 x 4 tommers brødform eller en 6-tommers gratinert form med plastfolie.
  2. 2For å lage ganachen, legg sjokoladen i en bolle.
  3. 3Kok opp fløten i en liten kjele, og hell den varme fløten over sjokoladen.
  4. 4La stå i ca. 2 minutter, til sjokoladen begynner å smelte, deretter visp til glatt.
  5. 5Hell ganachen i brødformen eller gratinertformen og sett den i kjøleskapet til den er stiv, ca. 1 time.
  6. 6Når blandingen har stivnet, løs den opp fra formen og stikk ut 6 (3,8 cm) runde former (du kan bruke en kniv eller en utstikker).
  7. 7Oppbevar i kjøleskapet til bruk (opp til 5 dager).
  8. 8Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en muffinsform og sett til side.
  9. 9For å lage kakene, smelt sjokoladen i toppen av et dobbelkoker eller i en metallbolle som er hengt over en kjele med småkokende (ikke kokende) vann.
  10. 10Visp inn det myknete smøret og slå av varmen.
  11. 11La det avkjøle i 5 minutter, deretter visp inn eggeplommene, én om gangen.
  12. 12Sikt sammen mandelmel og kake-mel, og vend melsortene inn i sjokoladeblandingen.
  13. 13Bruk en elektrisk mikser, og pisk eggehvitene til myke topper.
  14. 14Sikt inn melis og fortsett å piske til stive topper.
  15. 15Vend inn 1/3 av eggehvitene i sjokoladeblandingen, og vend deretter forsiktig inn resten i to omganger.
  16. 16Bruk en måleskje eller sprøyte til å legge ca. 60 ml av kakerøren i hver muffinsform.
  17. 17Plasser en ganache-runding i midten av hver muffinsform, og hell deretter i nok røre til å dekke.
  18. 18Stek kakene i 20 minutter, eller til toppene er faste.
  19. 19La kakene hvile i 1 minutt før servering.