Store, myke ingefærkjeks

Store, myke ingefærkjeks

Lær å lage deilige, myke ingefærkjeks med krydret smak. Perfekt for høytiden eller som en søt snack. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakverk
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1. 2 1/4 kopper hvetemel
  • 2. 2 teskjeer malt ingefær
  • 3. 1 teskje natron
  • 4. 3/4 teskje malt kanel
  • 5. 1/2 teskje malt nellik
  • 6. 1/4 teskje salt
  • 7. 3/4 kopp margarin, myknet
  • 8. 1 kopp hvitt sukker
  • 9. 1 egg
  • 10. 1 spiseskje vann
  • 11. 1/4 kopp melasse
  • 12. 2 spiseskjeer hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C). Sikt sammen mel, ingefær, natron, kanel, nellik og salt. Sett til side.
  2. 22. I en stor bolle, rør sammen margarin og 1 kopp sukker til det er lyst og luftig. Tilsett egget, og rør deretter inn vannet og melassen. Gradvis rør de siltede ingrediensene inn i melasseblandingen. Form deigen til valnøttstore kuler, og rull dem i de gjenværende 2 spiseskjeene med sukker. Plasser kjeksene 2 tommer fra hverandre på en usmurt kjeksplate, og trykk dem lett ned.
  3. 33. Stek i 8 til 10 minutter i den forvarmede ovnen. La kjeksene avkjøles på bakebrettet i 5 minutter før du flytter dem over på en rist for å avkjøles helt. Oppbevar i en lufttett beholder.