Kremet risengrynsgrøt

Kremet risengrynsgrøt

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 kopp ukokt hvit ris
  • 2. 2 kopper melk, delt
  • 3. 1/3 kopp hvitt sukker
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 1 egg, vispet
  • 6. 2/3 kopp gyldne rosiner
  • 7. 1 ss smør
  • 8. 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp 1 1/2 kopper vann i en kjele; rør risen inn i det kokende vannet. Senk varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter.
  2. 22. I en ren kjele, bland 1 1/2 kopper kokt ris, 1 1/2 kopper melk, sukker og salt. Kok over middels varme til tykk og kremet, i 15 til 20 minutter. Rør inn resterende 1/2 kopp melk, pisket egg og rosiner; kok i 2 minutter til, mens du rører konstant. Ta kjelen av varmen og rør inn smør og vanilje.