
Pico de Gallo kyllingquesadillas
Lær å lage smakfulle Pico de Gallo kyllingquesadillas med friskt salat og smeltet ost. En rask og enkel rett perfekt for hverdagsmiddag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 tomater, hakket i terninger
- 2. 1 løk, finhakket
- 3. 2 lime, saftet
- 4. 2 spiseskjeer fersk koriander, hakket
- 5. 1 jalapeñopepper, frø fjernet og finhakket
- 6. salt og pepper etter smak
- 7. 2 spiseskjeer olivenolje, delt
- 8. 2 kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i strimler
- 9. 1/2 løk, tynne skiver
- 10. 1 grønn paprika, tynne skiver
- 11. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 12. 4 mel tortillas (ca. 30 cm i diameter)
- 13. 1 kopp revet Monterey Jack-ost
- 14. 1/4 kopp rømme, til topping
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, bland tomater, løk, limejuice, koriander, jalapeño, salt og pepper. Sett til side.
- 22. I en stor stekepanne, varm opp 1 spiseskje olivenolje. Tilsett kylling og stek til den er gjennomstekt og saften er klar. Ta kyllingen ut av pannen og sett til side.
- 33. Ha den resterende 1 spiseskje olivenolje i den varme pannen og stek den skivede løken og grønn paprika til de er møre. Rør inn finhakket hvitløk og stek til aromaen er sterk. Bland inn halvparten av pico de gallo og kyllingbrystet. Sett til side; hold varm.
- 44. I en tykk stekepanne, varm opp en mel-tortilla. Smør 1/4 kopp revet ost på tortillaen og legg på halvparten av kyllingblandingen. Strø over ytterligere 1/4 kopp ost og legg på en annen tortilla. Når bunntortillaen er lett brunet og osten har begynt å smelte, snu quesadillaen og stek på den andre siden. Ta quesadillaen ut av pannen og del den i fire. Gjenta med resten av ingrediensene. Server quesadillas med rømme og resten av pico de gallo.