
Brent melk (Karamellisert melk)
Lær hvordan du lager leche quemada, en deilig karamellisert melk som passer perfekt til dessert eller som søt drikke. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 1/2 kvart kumelk eller geitemelk
- 1/4 teskje natron
- 2 stenger kanel, hver ca. 5 cm lang
- 2 1/4 kopper sukker
- 10 eggeplommer, pisket
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1 1/2 kopper valnøtter, hakket
- 6 til 8 spiseskjeer sukker
- 5 1/3 spiseskjeer smør, smeltet
- 2/3 kopp valnøtter, hakket eller malt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp melk i en kjele. Tilsett natron og kanel. Kok opp over høy varme og fjern fra varmen. La avkjøle. Gjenta prosedyren 3 ganger. Bland sukker og maisstivelse. Pisk eggeplommene sammen med sukker-maisstivelsesblandingen. Tilsett litt av den varme melken i eggeblandingen, rør godt og hell deretter tilbake i den varme melken. Sett på varmen igjen, og rør kontinuerlig. Kok opp og rør til puddingen er veldig tykk og skiller seg når du rører, slik at bunnen av kjelen blir synlig. Tilsett valnøtter og kok i 5 til 10 minutter, mens du rører hele tiden. Skje puddingen over en dyp, varmebestandig serveringsfat. Strø over sukker og legg på smør. Sett ovnen på grill, og brun toppen av puddingen. Strø rikelig med hakkede valnøtter på toppen, og la den avkjøle i 4 til 5 timer før servering.