
Engelske muffins
Lag perfekte engelske muffins hjemme med vår enkle oppskrift. Nydelige, luftige og perfekte til frokost eller brunch. En favoritt i helgen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm melken i en liten kjele til den begynner å boble, og fjern deretter fra varmen. Bland inn sukkeret, og rør til det er oppløst. La det avkjøle til det er lunkent. I en liten bolle, løs opp gjæren i varmt vann. La stå til det blir kremaktig, ca. 10 minutter.
- 22. I en stor bolle, bland melken, gjærblandingen, smøret og 3 kopper mel. Pisk til det er glatt. Tilsett salt og resten av melet, eller nok til å få en myk deig. Elt deigen. Plasser den i en smurt bolle, dekk til, og la den heve.
- 33. Slå ned deigen. Kjevle ut til ca. 1/2 tomme tykkelse. Stikk ut runde former med en kjeksutstikker, et drikkeglass eller en tom boks. Strø voksduk med maisenna og legg rundene på denne for å heve. Strø også maisenna over toppen av muffinsene. Dekk til og la dem heve i en halv time.
- 44. Varm opp en smurt stekepanne. Stek muffinsene på panna i ca. 10 minutter på hver side på middels varme. Hold de stekte muffinsene varme i en ovn til alle er ferdigstekte. La dem avkjøle og oppbevar i plastposer. For å bruke, del dem og ristet dem. Utmerket med appelsinmargarin, eller kremost og syltetøy.