Tysk eplekakepannekake

Tysk eplekakepannekake

Prøv denne deilige tyske eplepannekaken som er perfekt for helgen. Enkel å lage, med friske epler og myk tekstur. Ideell for brunch eller dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
bakverk
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 4 egg
  • 2. 1/2 kopp usøtet hvetemel
  • 3. 1/2 teskje bakepulver
  • 4. 1 spiseskje sukker
  • 5. 1 klype salt
  • 6. 1 kopp melk
  • 7. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 8. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 9. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 10. 1/4 kopp usaltet smør
  • 11. 1/2 kopp hvitt sukker, delt
  • 12. 1/2 teskje kanel
  • 13. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 14. 1 stor syrlig eple – skrelt, kjernet og skåret i skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland egg, mel, bakepulver, sukker og salt i en stor bolle. Bland gradvis inn melk, mens du rører konstant. Tilsett vanilje, smeltet smør og 1/2 teskje muskatnøtt. La røren stå i 30 minutter eller over natten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  3. 33. Smelt smør i en 25 cm ovnsikker stekepanne, og børst smør opp på sidene av pannen. I en liten bolle, bland 1/4 kopp sukker, kanel og 1/2 teskje muskatnøtt. Strø blandingen over smøret. Legg epleskiver i bunnen av pannen. Strø resten av sukkeret over eplene. Sett pannen på middels høy varme til blandingen bobler, og hell deretter forsiktig røren over eplene.
  4. 44. Stek i forvarmet ovn i 15 minutter. Reduser temperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) og stek i ytterligere 10 minutter. Skyv pannekaken ut på serveringsfat og skjær i båter.