Søt og sur kyllingfiletstrimler

Søt og sur kyllingfiletstrimler

Lær hvordan du lager deilige søt og syrlig kyllingfilet med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 egg, pisket
  • 2. 1/2 kopp maisstivelse
  • 3. 1 teskje hvitløkssalt
  • 4. 10 kyllingfileter
  • 5. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 6. 1/2 kopp eplesidereddik
  • 7. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 8. 1/4 kopp kyllingbuljong
  • 9. 1/4 kopp ketchup
  • 10. 1 spiseskje soyasaus
  • 11. 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 22. Hell maisstivelse og hvitløksalt i en stor, forseglet pose.
  3. 33. Dypp kyllingbitene i sammenvispet egg. Ta dem ut og legg kyllingen i maisstivelsesblandingen, og forsegl posen.
  4. 44. Rist posen slik at kyllingbitene blir jevnt dekket av stivelsen.
  5. 55. Varm opp vegetabilsk olje i en stekepanne over middels varme. Stek og rør kyllingen i den varme oljen til den er gyllenbrun, ca. 5 minutter.
  6. 66. Bland eddik, sukker, kyllingbuljong, ketchup, soyasaus og salt i en bolle.
  7. 77. Legg den brunede kyllingen i en ildfast form; hell eddikblandingen over kyllingen.
  8. 88. Stek i forvarmet ovn til kyllingen ikke lenger er rosa i midten og saften er klar, ca. 40 minutter.