Søt og sur kyllingfiletstrimler
Lær hvordan du lager deilige søt og syrlig kyllingfilet med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 egg, pisket
- 2. 1/2 kopp maisstivelse
- 3. 1 teskje hvitløkssalt
- 4. 10 kyllingfileter
- 5. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 6. 1/2 kopp eplesidereddik
- 7. 1/2 kopp hvitt sukker
- 8. 1/4 kopp kyllingbuljong
- 9. 1/4 kopp ketchup
- 10. 1 spiseskje soyasaus
- 11. 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 22. Hell maisstivelse og hvitløksalt i en stor, forseglet pose.
- 33. Dypp kyllingbitene i sammenvispet egg. Ta dem ut og legg kyllingen i maisstivelsesblandingen, og forsegl posen.
- 44. Rist posen slik at kyllingbitene blir jevnt dekket av stivelsen.
- 55. Varm opp vegetabilsk olje i en stekepanne over middels varme. Stek og rør kyllingen i den varme oljen til den er gyllenbrun, ca. 5 minutter.
- 66. Bland eddik, sukker, kyllingbuljong, ketchup, soyasaus og salt i en bolle.
- 77. Legg den brunede kyllingen i en ildfast form; hell eddikblandingen over kyllingen.
- 88. Stek i forvarmet ovn til kyllingen ikke lenger er rosa i midten og saften er klar, ca. 40 minutter.