
Dutch Oven-poteter
oppskrift på dutch oven poteter som er enkel å lage og perfekt som tilbehør til middagen. ideell for helgefester og hverdagsmiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 pund bacon, skåret i 2,5 cm store biter
- 1 liten løk, hakket
- 2 1/2 pund russetpoteter, skrelt og delt i munnfullstore biter
- 1/4 kopp hakkede persilleblader
- 1 spiseskje krydret salt
- Nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp vann
- 2 spiseskjeer smør, delt i små biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en vedfyrt peis eller utendørs kullgrill til middels varme.
- 2I en nederlandsk ovn plassert på grillristen eller direkte på glørne i bålet, kok bacon til det er sprøtt. Tilsett løk og kok til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 3Legg potetene i en stor blandingsbolle. Tilsett persille, krydret salt og pepper etter smak. Bland alle ingrediensene godt.
- 4Legg potetene i den nederlandske ovnen, og tilsett vann og smør. Kok, dekket, til potetene er brune og møre, ca. 20 minutter. Server varm.