Dutch Oven-poteter

Dutch Oven-poteter

oppskrift på dutch oven poteter som er enkel å lage og perfekt som tilbehør til middagen. ideell for helgefester og hverdagsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 pund bacon, skåret i 2,5 cm store biter
  • 1 liten løk, hakket
  • 2 1/2 pund russetpoteter, skrelt og delt i munnfullstore biter
  • 1/4 kopp hakkede persilleblader
  • 1 spiseskje krydret salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp vann
  • 2 spiseskjeer smør, delt i små biter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en vedfyrt peis eller utendørs kullgrill til middels varme.
  2. 2I en nederlandsk ovn plassert på grillristen eller direkte på glørne i bålet, kok bacon til det er sprøtt. Tilsett løk og kok til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
  3. 3Legg potetene i en stor blandingsbolle. Tilsett persille, krydret salt og pepper etter smak. Bland alle ingrediensene godt.
  4. 4Legg potetene i den nederlandske ovnen, og tilsett vann og smør. Kok, dekket, til potetene er brune og møre, ca. 20 minutter. Server varm.