Makroni med krem og ost

Makroni med krem og ost

Lær hvordan du lager en kremet og deilig macaroni med ost. En enkel oppskrift perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 pund ferske poblano-chili (ca. 4 stk.)
  • 2. 1/2 stor hvit løk, kuttet i langstrakte strimler på ca. 1/4 tomme (1 3/4 kopper)
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 5. 1/2 fersk serrano-chili, finhakket (1 teskje), inkludert frø
  • 6. 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 1/2 teskje tørket oregano (helst meksikansk), smuldret
  • 8. 6 unser tørket cavatappi eller penne
  • 9. 2/3 kopp crème fraîche eller rømme
  • 10. 4 unser queso fresco eller mild fetaost, smuldret (1 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg poblanosa på siden på rister av gassbrennere, og skru deretter opp flammene til moderat høy varme. Røst poblanosa, og vend dem av og til med tang, til skinnene er sprø og forkullede, ca. 4 til 6 minutter. (Alternativt kan du grille poblanosa på en grillpanne ca. 5 cm fra varmen, og vende dem av og til med tang, i 8 til 10 minutter.) Overfør umiddelbart poblanosa til en stor bolle og dekk til. La dem dampe i 10 minutter, deretter skrell eller gni av skinnene og kast stilker, frø og ribber. Skjær poblanosa i 1/4-tommers tykke strimler. Kok løk med salt i smør i en tung 30 cm stor stekepanne over moderat lav varme, og rør av og til til løken er gyllen, ca. 10 til 12 minutter. Tilsett poblanosa, serrano, hvitløk og oregano, og kok under omrøring til det dufter godt, ca. 1 minutt. Ta av varmen. Mens løken blir brun, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente, ca. 14 til 15 minutter. Sett til side 1/4 kopp av kokevannet, og sil deretter av pastaen. Bland pastaen med chiliblandingen sammen med crème og det reserverte kokevannet. Skru opp varmen til høy og kok under omrøring til pastaen er godt dekket, ca. 1 minutt. Rør inn osten.
  2. 22. Legg poblanosa på siden på rister av gassbrennere, og skru deretter opp flammene til moderat høy varme. Røst poblanosa, og vend dem av og til med tang, til skinnene er sprø og forkullede, ca. 4 til 6 minutter. (Alternativt kan du grille poblanosa på en grillpanne ca. 5 cm fra varmen, og vende dem av og til med tang, i 8 til 10 minutter.) Overfør umiddelbart poblanosa til en stor bolle og dekk til. La dem dampe i 10 minutter, deretter skrell eller gni av skinnene og kast stilker, frø og ribber. Skjær poblanosa i 1/4-tommers tykke strimler.
  3. 33. Kok løk med salt i smør i en tung 30 cm stor stekepanne over moderat lav varme, og rør av og til til løken er gyllen, ca. 10 til 12 minutter. Tilsett poblanosa, serrano, hvitløk og oregano, og kok under omrøring til det dufter godt, ca. 1 minutt. Ta av varmen.
  4. 44. Mens løken blir brun, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente, ca. 14 til 15 minutter. Sett til side 1/4 kopp av kokevannet, og sil deretter av pastaen. Bland pastaen med chiliblandingen sammen med crème og det reserverte kokevannet. Skru opp varmen til høy og kok under omrøring til pastaen er godt dekket, ca. 1 minutt. Rør inn osten.