Kylling Suiza Chilaquiles

Kylling Suiza Chilaquiles

Lær hvordan du lager chicken suiza chilaquiles, en deilig mexicansk rett med kylling, chips og ost. Perfekt for en smakfull frokost eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 mellomstore mais tortillas, kuttet i to og deretter i 5 cm brede strimler
  • Kokespray
  • Salt
  • 3 poblano-pepper
  • 6 store tomatillos, skrellet
  • 3 til 4 fedd hvitløk, med skallet
  • 1 løk, skrelt og delt i båter
  • 1 spiseskje raps- eller vegetabilsk olje
  • 1 spiseskje honning eller agavesirup
  • 1 teskje malt spisskummen, ca. en tredjedel av en håndflate
  • En liten håndfull fersk koriander, pluss noen blader til pynt
  • 1 lime, presset
  • Pepper
  • 1 ½ til 2 kopper kyllingkraft, reservert fra Poached Kylling, oppskrift følger
  • ½ kopp crème fraîche, rømme eller surmelk
  • 3 kopper poached kylling, revet eller hakket i bitestørrelse, oppskrift følger
  • ½ kopp revet sveitsisk ost
  • ½ kopp revet Jack-ost
  • Rødløk, tynne skiver til pynt
  • 1 hel kylling, 2,3 kg
  • 2 laurbærblad
  • 2 gulrøtter, grovhakket, med stilker hvis du har
  • 2 store hvitløksfedd, knust
  • 1 sitron, skivet
  • 1 løk, delt i fire
  • Noen stilker selleri med blader, grovhakket
  • En liten håndfull persille med stilker
  • Salt
  • Noen pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Spray tortillalefsene og rist dem til de er gylne og sprø. Fjern og sett til side. Øk ovnstemperaturen til 260 grader Celsius.
  3. 3Svi paprikaene over hele på gassbluss eller under grillen. Legg dem i en bolle, dekk til og la dem avkjøle nok til å håndtere. Skrell og fjern frøene fra paprikaene.
  4. 4Vend tomatillos, hvitløk og løk med oljen, og rist dem til de er forkullede og møre. La dem avkjøle litt, og fjern skallet fra hvitløken.
  5. 5Kjør tomatillos, hvitløk, løk, poblanos, honning, spisskummen, koriander, limesaft og litt salt og pepper til en jevnt glatt saus/salsa. Smak til og juster krydderet. Ha det i en kjele og rør inn kyllingkraften, la det småkoke. Rør inn crème fraîche og tilsett kyllingen.
  6. 6Fyll en ildfast form med de sprø tortillalefsene og dryss over halvparten av osten. Fordel kylling og den kremete sausen jevnt over, og topp med resten av osten. Sett i ovnen og stek til det bobler og er gyllent. Ta ut og pynt med skivede rødløk-ringer og flere korianderblader.
  7. 7Legg den rensede kyllingen i en stor kjele på en seng av laurbærblad, gulrøtter, hvitløk, sitron, løk, selleri og persille. Fyll på med vann til det dekker kyllingen, ca. 12 kopper. Strø over salt og ha i et par hele pepperkorn. Kok opp, og la det småkoke på lav varme i ca. 1 time, snu kyllingen av og til. Slå av varmen og la kyllingen avkjøle helt i sine egne safter. Ta ut kyllingen og skill kjøttet fra skinn og bein. Sil av kraften og spar alt av kokevæsken.