
Kylling Suiza Chilaquiles
Lær hvordan du lager chicken suiza chilaquiles, en deilig mexicansk rett med kylling, chips og ost. Perfekt for en smakfull frokost eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 mellomstore mais tortillas, kuttet i to og deretter i 5 cm brede strimler
- Kokespray
- Salt
- 3 poblano-pepper
- 6 store tomatillos, skrellet
- 3 til 4 fedd hvitløk, med skallet
- 1 løk, skrelt og delt i båter
- 1 spiseskje raps- eller vegetabilsk olje
- 1 spiseskje honning eller agavesirup
- 1 teskje malt spisskummen, ca. en tredjedel av en håndflate
- En liten håndfull fersk koriander, pluss noen blader til pynt
- 1 lime, presset
- Pepper
- 1 ½ til 2 kopper kyllingkraft, reservert fra Poached Kylling, oppskrift følger
- ½ kopp crème fraîche, rømme eller surmelk
- 3 kopper poached kylling, revet eller hakket i bitestørrelse, oppskrift følger
- ½ kopp revet sveitsisk ost
- ½ kopp revet Jack-ost
- Rødløk, tynne skiver til pynt
- 1 hel kylling, 2,3 kg
- 2 laurbærblad
- 2 gulrøtter, grovhakket, med stilker hvis du har
- 2 store hvitløksfedd, knust
- 1 sitron, skivet
- 1 løk, delt i fire
- Noen stilker selleri med blader, grovhakket
- En liten håndfull persille med stilker
- Salt
- Noen pepperkorn
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Spray tortillalefsene og rist dem til de er gylne og sprø. Fjern og sett til side. Øk ovnstemperaturen til 260 grader Celsius.
- 3Svi paprikaene over hele på gassbluss eller under grillen. Legg dem i en bolle, dekk til og la dem avkjøle nok til å håndtere. Skrell og fjern frøene fra paprikaene.
- 4Vend tomatillos, hvitløk og løk med oljen, og rist dem til de er forkullede og møre. La dem avkjøle litt, og fjern skallet fra hvitløken.
- 5Kjør tomatillos, hvitløk, løk, poblanos, honning, spisskummen, koriander, limesaft og litt salt og pepper til en jevnt glatt saus/salsa. Smak til og juster krydderet. Ha det i en kjele og rør inn kyllingkraften, la det småkoke. Rør inn crème fraîche og tilsett kyllingen.
- 6Fyll en ildfast form med de sprø tortillalefsene og dryss over halvparten av osten. Fordel kylling og den kremete sausen jevnt over, og topp med resten av osten. Sett i ovnen og stek til det bobler og er gyllent. Ta ut og pynt med skivede rødløk-ringer og flere korianderblader.
- 7Legg den rensede kyllingen i en stor kjele på en seng av laurbærblad, gulrøtter, hvitløk, sitron, løk, selleri og persille. Fyll på med vann til det dekker kyllingen, ca. 12 kopper. Strø over salt og ha i et par hele pepperkorn. Kok opp, og la det småkoke på lav varme i ca. 1 time, snu kyllingen av og til. Slå av varmen og la kyllingen avkjøle helt i sine egne safter. Ta ut kyllingen og skill kjøttet fra skinn og bein. Sil av kraften og spar alt av kokevæsken.