Cognackrem
oppskrift på cognac cream, en kremet dessert med smak av cognac. perfekt for spesielle anledninger eller som en del av en dessertbuffet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 3 kopper melk
- 2. 10 ekstra store eggeplommer, romtempererte
- 3. 1 kopp sukker
- 4. 4 spiseskjeer siktet maisstivelse
- 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 6. 1 teskje Cognac
- 7. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 8. 1 spiseskje kremfløte
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp melken i en middels stor rustfri stålkjele over middels varme, og la den nesten koke opp. Fjern den fra varmen.
- 22. Pisk eggeplommene og sukkeret på middels-høy hastighet i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flat visp, til blandingen er blek og tykk, ca. 5 minutter. Med mikseren på lav hastighet, dryss over maisstivelsen. Pisk på middels-lav hastighet til det er godt blandet, og skrap ned i bollen med en slikkepott.
- 33. Med mikseren på lav hastighet, hell sakte den varme melken i eggeblandingen. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok opp på lav varme under konstant omrøring, til blandingen tykner, ca. 5 til 7 minutter. (Vær oppmerksom, for den vil tykne og deretter raskt bli til eggerøre!)
- 44. Hell umiddelbart blandingen gjennom en fin sil over i en stor bolle. Rør inn vanilje, Cognac, smør og kremfløte. Legg plastfolie direkte på kremen og sett den i kjøleskapet til den er kald.