
Fersk mynte- og sjokoladechipgelato
oppskrift på frisk og kremet gelato med mynte og sjokoladebiter, perfekt for sommerdager. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, tung kjele rører du sukker og maisstivelse sammen. Visp inn fløte og melk, og kok opp over middels varme, mens du visper konstant, i omtrent 10 minutter, eller til blandingen tykner og begynner å boble.
- 22. Overfør fløteblandingen til en varmebestandig bolle og tilsett mynten. Sett bollen over en bolle med isvann for å kjøle ned blandingen raskt, og rør av og til til den er avkjølt; kast ut mynten etter 5 minutter. (Ikke la mynten trekke for lenge, ellers vil den gi en gressaktig smak; en rask trekkning mens fløten avkjøles, er tilstrekkelig.) Dekk til mintkremen og sett den i kjøleskapet i omtrent 4 timer, eller til den er helt kald.
- 33. Frys gelatoen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner til den er frossen.
- 44. I mellomtiden plasserer du sjokoladen i en varmebestandig bolle, setter den over en kjele med småkokevann, og rører til sjokoladen akkurat har smeltet. Ta den av varmen og avkjøl til sjokoladen er knapt varm og fortsatt flytende.
- 55. Overfør gelatoen til en stor bolle som står over en bolle med is. Arbeid raskt, og drypp den smeltede sjokoladen i gelatoen mens du visper eller rører kraftig. Sjokoladen vil smuldre opp når den treffer den kalde gelatoen, og danne små biter av sjokolade gjennom hele. Hvis du foretrekker større sjokoladebiter i gelatoen, bruker du en tresleiv til å røre inn den smeltede sjokoladen sakte. Server umiddelbart, eller overfør til en beholder og frys til den er fast, 3 til 4 timer.
- 66. Curtis serverer sin hjemmelagde gelato mellom vaffelkaker.
- 77. Fotograf: Ray Kachatorian