Fersk mynte- og sjokoladechipgelato

Fersk mynte- og sjokoladechipgelato

oppskrift på frisk og kremet gelato med mynte og sjokoladebiter, perfekt for sommerdager. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp sukker
  • 2. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 3. 2 kopper kremfløte
  • 4. 2 kopper helmelk
  • 5. 6 ferske myntekvister
  • 6. 4 unser bittersøt sjokolade (70 % kakao), hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor, tung kjele rører du sukker og maisstivelse sammen. Visp inn fløte og melk, og kok opp over middels varme, mens du visper konstant, i omtrent 10 minutter, eller til blandingen tykner og begynner å boble.
  2. 22. Overfør fløteblandingen til en varmebestandig bolle og tilsett mynten. Sett bollen over en bolle med isvann for å kjøle ned blandingen raskt, og rør av og til til den er avkjølt; kast ut mynten etter 5 minutter. (Ikke la mynten trekke for lenge, ellers vil den gi en gressaktig smak; en rask trekkning mens fløten avkjøles, er tilstrekkelig.) Dekk til mintkremen og sett den i kjøleskapet i omtrent 4 timer, eller til den er helt kald.
  3. 33. Frys gelatoen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner til den er frossen.
  4. 44. I mellomtiden plasserer du sjokoladen i en varmebestandig bolle, setter den over en kjele med småkokevann, og rører til sjokoladen akkurat har smeltet. Ta den av varmen og avkjøl til sjokoladen er knapt varm og fortsatt flytende.
  5. 55. Overfør gelatoen til en stor bolle som står over en bolle med is. Arbeid raskt, og drypp den smeltede sjokoladen i gelatoen mens du visper eller rører kraftig. Sjokoladen vil smuldre opp når den treffer den kalde gelatoen, og danne små biter av sjokolade gjennom hele. Hvis du foretrekker større sjokoladebiter i gelatoen, bruker du en tresleiv til å røre inn den smeltede sjokoladen sakte. Server umiddelbart, eller overfør til en beholder og frys til den er fast, 3 til 4 timer.
  6. 66. Curtis serverer sin hjemmelagde gelato mellom vaffelkaker.
  7. 77. Fotograf: Ray Kachatorian