
Fersk mynte- og sjokoladechipgelato
oppskrift på frisk og kremet gelato med mynte og sjokoladebiter, perfekt for sommerdager. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 kopp sukker
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 2 kopper kremfløte
- 2 kopper helmelk
- 6 ferske myntekvister
- 4 unser bittersøt sjokolade (70 % kakao), hakket
Fremgangsmåte
- 1I en stor, tung kjele rører du sukker og maisstivelse sammen. Visp inn fløte og melk, og kok opp over middels varme, mens du visper konstant, i omtrent 10 minutter, eller til blandingen tykner og begynner å boble.
- 2Overfør fløteblandingen til en varmebestandig bolle og tilsett mynten. Sett bollen over en bolle med isvann for å kjøle ned blandingen raskt, og rør av og til til den er avkjølt; kast ut mynten etter 5 minutter. (Ikke la mynten trekke for lenge, ellers vil den gi en gressaktig smak; en rask trekkning mens fløten avkjøles, er tilstrekkelig.) Dekk til mintkremen og sett den i kjøleskapet i omtrent 4 timer, eller til den er helt kald.
- 3Frys gelatoen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner til den er frossen.
- 4I mellomtiden plasserer du sjokoladen i en varmebestandig bolle, setter den over en kjele med småkokevann, og rører til sjokoladen akkurat har smeltet. Ta den av varmen og avkjøl til sjokoladen er knapt varm og fortsatt flytende.
- 5Overfør gelatoen til en stor bolle som står over en bolle med is. Arbeid raskt, og drypp den smeltede sjokoladen i gelatoen mens du visper eller rører kraftig. Sjokoladen vil smuldre opp når den treffer den kalde gelatoen, og danne små biter av sjokolade gjennom hele. Hvis du foretrekker større sjokoladebiter i gelatoen, bruker du en tresleiv til å røre inn den smeltede sjokoladen sakte. Server umiddelbart, eller overfør til en beholder og frys til den er fast, 3 til 4 timer.
- 6Curtis serverer sin hjemmelagde gelato mellom vaffelkaker.
- 7Fotograf: Ray Kachatorian