Hello Fresh Mobile Banner
Litt dampede ingefærpuddinger med kokoskremsaus

Litt dampede ingefærpuddinger med kokoskremsaus

oppskrift på deilige dampede ingefærpuddinger servert med kremet kokoscustard, perfekt som dessert for enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 1/2 unser (7 spiseskjeer) usaltet smør, myknet, pluss ekstra til å smøre ramekiner
  • 3 1/2 unser siktet sukker (superfint)
  • 2 egg, lett pisket
  • 4 1/2 unser kandisert ingefær, finhakket, pluss mer til pynt
  • 1 kopp selvhevende mel, siktet
  • 5 unser melk
  • Kokoskremkrem, til servering, oppskrift følger
  • 14 unser kokosmelk
  • 2 eggeplommer
  • 2 spiseskjeer siktet sukker (superfint)
  • 1 teskje maisstivelse

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 4 (225 gram) puddingskåler eller ramekiner.
  2. 2Smør lett smør 4 (225 gram) puddingskåler. I en kraftig mikserbolle eller i en middels stor bolle med en håndmikser, pisk smør og sukker sammen til blandingen er blek og kremaktig, ca. 5 minutter. Tilsett eggene, litt om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn den krystalliserte ingefæren. Vend inn noen skjeer av det siktede melet i bollen, vekselvis med skjeer av melken, til begge ingrediensene er brukt opp og du har en jevn røre. Fordel puddingen i skålene.
  3. 3Kutt et ark bakepapir i fire og brett en tynn brett ned midten av hvert mini-ark. Legg et stykke over hver skål og bind det fast med en tråd. Plasser puddingsene i en damper over en kjele med lett småkokende vann og damp i 40 minutter, eller til puddingsene er gjennomkokte. Sjekk vannstanden i kjelen av og til, og tilsett mer vann etter behov. Slå av varmen og server puddingsene med kokosnøttkrem og et dryss krystallisert ingefær.
  4. 4I en liten kjele, visp sammen kokosnøttkrem, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Rør uten å koke over svak varme i 5 til 10 minutter, eller til kremen har tyknet nok til å dekke baksiden av en tresleiv.