
Litt dampede ingefærpuddinger med kokoskremsaus
oppskrift på deilige dampede ingefærpuddinger servert med kremet kokoscustard, perfekt som dessert for enhver anledning
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3 1/2 unser (7 spiseskjeer) usaltet smør, myknet, pluss ekstra til å smøre ramekiner
- 3 1/2 unser siktet sukker (superfint)
- 2 egg, lett pisket
- 4 1/2 unser kandisert ingefær, finhakket, pluss mer til pynt
- 1 kopp selvhevende mel, siktet
- 5 unser melk
- Kokoskremkrem, til servering, oppskrift følger
- 14 unser kokosmelk
- 2 eggeplommer
- 2 spiseskjeer siktet sukker (superfint)
- 1 teskje maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 4 (225 gram) puddingskåler eller ramekiner.
- 2Smør lett smør 4 (225 gram) puddingskåler. I en kraftig mikserbolle eller i en middels stor bolle med en håndmikser, pisk smør og sukker sammen til blandingen er blek og kremaktig, ca. 5 minutter. Tilsett eggene, litt om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn den krystalliserte ingefæren. Vend inn noen skjeer av det siktede melet i bollen, vekselvis med skjeer av melken, til begge ingrediensene er brukt opp og du har en jevn røre. Fordel puddingen i skålene.
- 3Kutt et ark bakepapir i fire og brett en tynn brett ned midten av hvert mini-ark. Legg et stykke over hver skål og bind det fast med en tråd. Plasser puddingsene i en damper over en kjele med lett småkokende vann og damp i 40 minutter, eller til puddingsene er gjennomkokte. Sjekk vannstanden i kjelen av og til, og tilsett mer vann etter behov. Slå av varmen og server puddingsene med kokosnøttkrem og et dryss krystallisert ingefær.
- 4I en liten kjele, visp sammen kokosnøttkrem, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Rør uten å koke over svak varme i 5 til 10 minutter, eller til kremen har tyknet nok til å dekke baksiden av en tresleiv.