
Prisvinnende fersken- og krempai
oppskrift på en prisvinnende fersken- og krempai som vil imponere gjestene dine. perfekt for sommerens kaker og dessertbord.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3/4 kopp hvetemel (all-purpose)
- 1/2 teskje salt
- 1 teskje bakepulver
- 1 pakke (3 unser) vaniljepuddingblanding, ikke-instant
- 3 spiseskjeer smør, myknet
- 1 egg
- 1/2 kopp melk
- 1 boks (29 unser) skivede fersken, avrent og med syltetøyet til oppbevaring
- 1 pakke (8 unser) kremost, myknet
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 1 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør sidene og bunnen av en 25 cm dyp paiform.
- 2I en middels stor bolle, bland sammen mel, salt, bakepulver og puddingblanding. Bland inn smør, egg og melk. Pisk i 2 minutter. Hell blandingen i paiformen. Fordel ferskenskivene oppå puddingsblandingen.
- 3I en liten bolle, pisk kremost til den er luftig. Tilsett 1/2 kopp sukker og 3 spiseskjeer av den reserverte ferskensaften. Pisk i 2 minutter. Skje blandingen over ferskenene, slik at det er ca. 1 tomme til kanten av formen. Bland sammen 1 spiseskje sukker og 1 teskje kanel, og strø over toppen.
- 4Stek i forvarmet ovn i 30 til 35 minutter, til den er gyllenbrun. Avkjøl før servering.