
Søt basilikum og bjørnebærsyltetøy
oppskrift på søt basilikum- og bjørnebærsyltetøy med en frisk vri, perfekt til brød eller som pålegg. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- Én pose på 16 unser frosne bjørnebær, tint, med saften bevart
- 4 kopper ferske basilikumblader (ca. 100 gram)
- 2/3 kopp sukker
- 1/4 kopp fersk appelsinjuice (fra 1 stor appelsin)
- 3 spiseskjeer fersk sitronjuice (ca. 1 middels sitron)
Fremgangsmåte
- 1Serveringsforslag: Server på ristet brød, sammen med oster, eller på lammekoteletter. Bland med yoghurt og granola, eller lag i desserter eller parfaits.
- 2Plasser bringebærene og saften deres i en middels stor kjele og mos lett med en gaffel. I en food processor, kombiner basilikum, sukker, appelsinjuice og sitronjuice. Kjør til det er jevnt. Rør blandingen inn i bringebærene og la det småkoke over middels varme. La det småkoke til blandingen er tykk, med av og til omrøring, i 25 til 30 minutter. Ta kjelen av varmen og la syltetøyet avkjøles i 1 time (syltetøyet vil fortsette å tykne når det avkjøles). Oppbevar i en lufttett beholder i opptil 3 dager.